Erdogan promet d'”arracher la tête des traîtres” / Erdogan, leider van kandidaat-EU-land Turkije, wil terroristen ‘onthoofden’

Le président turc Recep Tayyip Erdogan a promis aujourd’hui d'”arracher la tête des traîtres responsables de la tentative de putsch de l’été dernier, imputée par Ankara au prédicateur Fethullah Gülen, qui nie toute implication.

“Avant tout, nous arracherons la tête de ces traîtres“, a déclaré Erdogan lors d’une cérémonie marquant l‘anniversaire du putsch manqué du 15 juillet 2016, ajoutant qu’il approuverait le rétablissement de la peine capitale en Turquie si le Parlement votait en ce sens…

 

 

 

liretout>>
lefigaro


Erdogan, leider van kandidaat-EU-land Turkije, wil terroristen ‘onthoofden’, Turkije, onze gewaardeerde NAVO-partner: ‘Volk, vlag, Koran, geloof, gebed’

De Turkse president Erdogan blijft onverminderd hard optreden tegen de plegers van de mislukte staatsgreep van vorig jaar. “De ellendige coupplegers en iedereen die tegen ons heeft gestookt, zullen van u af aan geen rust meer vinden”, zei hij in een nachtelijke toespraak tot het parlement in Ankara. Als de volksvertegenwoordiging besluit de doodstraf weer in te voeren, zet hij daar onmiddellijk zijn handtekening onder, zei hij ook. “We zullen deze verraders onthoofden”, zei hij over Gülenisten die betrokken zouden zijn bij de mislukte coup.

Ook stelde Erdogan voor om de van de coup verdachte ‘terroristen’ (Gülenisten) voortaan in een oranje overall in de rechtszaal te laten verschijnen, waarbij hij verwees naar de gevangenen van Guantanamo Bay.

Erdogan kondigde aan dat de noodtoestand die kort na de mislukte coup werd ingesteld, de komende week voor de vierde keer wordt verlengd. De president kan dan decreten uitvaardigen, die niet voor het grondwettelijke hof kunnen worden aangevochten…

leesverder>>
tpo

  • Turkey: Erdogan vows to ‘cut off traitors heads’ in speech marking failed July 15 coup
  • Turkey one year after the failed coup | DW Documentary

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.