Bart De Wever: “Bouw ‘Belgische’ gevangenis in Marokko”

Tijdens zijn werkbezoek aan Marokko lanceerde burgemeester van Antwerpen en N-VA-voorzitter Bart De Wever nogmaals het idee om een ‘Belgische’ gevangenis in Marokko te bouwen. 

De Wever had in Rabat samen met afgevaardigden van zijn kabinet, de federale en lokale politie een onderhoud met consul-generaal Karim Lahlou. De twee spraken er onder meer over samenwerking op het vlak van misdaadbestrijding en over het probleem van het jihadisme.

‘Belgische’ gevangenis in Marokko

“De gesprekken die we vandaag hebben gehad, zeker met de Marokkaanse politie, waren zeer concreet en zinvol”, zegt De Wever. “Er is de wil om informatie uit te wisselen, ook over bepaalde families, zonder de lange, juridische weg te volgen.”

/“Voor mij moet dat bespreekbaar zijn. Een gevangenis is een investering, geeft ook werkgelegenheid hier in Marokko. Bouw hier een ‘Belgische’ gevangenis. Bij ons zitten 1.200 gedetineerden met de Marokkaanse nationaliteit, van wie bijna vijfhonderd illegaal.”

leesverder>>
sceptr

Gerelateerd; hln>> knack>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.