‘Asielmigranten in bijstand bedreigen verzorgingsstaat’

Met zijn berekeningen wil hij  laten zien dat massale immigratie en de Nederlandse verzorgingsstaat niet samengaan. “Nederland kan maar beperkt verantwoordelijkheid nemen voor mensen die op de vlucht zijn.’’ Jan  van de Beek doet al jarenlang onderzoek  naar de kosten van immigratie.

Hij studeerde wiskunde en antropologie en promoveerde op de economische effecten van migratie. In de asielmigranten die hier al zijn moeten we volgens Van de Beek investeren in onderwijs zodat ze snel aan het werk kunnen.

Zijn analyse dat massa-immigratie een bedreiging vormt voor de verzorgingsstaat roept felle reacties op. Hij zou extreem rechts in de kaart spelen, het zou onethisch zijn om op puur economische redenen naar migratie te kijken en hij zou vluchtelingen een trap nageven.  “Het is een pijnlijk onderwerp’’, zegt hij.  “In onze uitgebreide verzorgingsstaat kun je niet ruimhartig migranten opnemen. De kosten hangen voor een belangrijk deel af van een ding: krijgt een migrant werk en levert hij een economische bijdrage aan de samenleving?’’…

leesverder>>
eenvandaag
Also published on Fenix

  • Jan van de Beek: ‘Nieuwe onderklasse van asielmigranten bedreigt verzorgingsstaat’
  • De pijnlijke cijfers achter asielmigratie; Ruben Munsterman met Jan van de Beek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.