Zalencentrum met vechtende Eritreeërs ontruimd

ZAANDAM – Een zalencentrum in Zaandam waar 300 tot 400 Eritreeërs uit het hele land naartoe waren gekomen om feest te vieren, is in de nacht van maandag op dinsdag ontruimd. Er vond een massale vechtpartij plaats.

Eritrea – Diversiteit is verrijking

Dat meldt de NOS. Drie mensen werden gearresteerd voor openlijke geweldpleging: een 22-jarige Duitser, een 28-jarige inwoner van Heiloo en een 29-jarige man uit Hoorn. Ze zitten vast op het politiebureau voor verhoor.

Het feest in het zalencentrum liep flink uit de hand. Nadat verscheidene personen met elkaar op de vuist waren gegaan, besloot de organisator het feest te beëindigen. Mensen weigerden echter te vertrekken, waarna de politie werd ingeschakeld.

De politie was massaal op de been in Zaandam vannacht.Tijdens de ontruiming van het pand keerden de bezoekers zich tegen de agenten. Er werd gegooid met flessen en stoelen. Buiten de gelegenheid keerde de menigte zich wederom tegen de agenten. Zo werden ze bekogeld met stenen. Met behulp van zo’n tachtig politiemensen werden mensen met geweld het pand uitgezet…

 

leesverder>>
Telegraaf

Gerelateerd; at5(video)>> rtl(video)>> nos>>

  • Netherlands: Party ends in clashes as police evacuate Eritrean concert in Zaandam
  • Eritreeërs op de vuist in Zaandam – RTL NIEUWS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.