MoetLees: DE redenen tegen het achterlijk kopvod, mainstream en feitelijk

Translation/transcript by Zeepertje

In een BBC praatprogram worden bezwaren tegen een kopvod geuit en twee redenen worden door betreffende dame gegeven;

Vanuit veiligheidsoverwegingen is het eerste argument dat wordt aangedragen en als tweede wordt integratie aangevoerd. Maar er valt nog veel meer over te zeggen, ook vanuit islamitisch standpunt. Het is tevens het uitdragen van een politieke ideologie die terug te vinden is in de bronnen van de islam zoals de Soena en de Koran.

Het idee in genoemde bronnen is dat de vrouw zich dient te bedekken omdat ze minderwaardig en vies is bevonden. En wanneer zij zichzelf niet bedekken dan zouden mannen daar geil van kunnen worden en hebben de vrouwen daaraan schuld. Dit beledigende en onzinnige idee wordt dus publiekelijk uitgedragen. Nu zijn mannen en vrouwen in het Westen gelijk dus het is merkwaardig dat we dit hier in ons Westen tolereren omdat deze ideeën absoluut haaks staan op de Westerse gedachte van vrijheden en democratie.

Wanneer we er andere voorbeelden bijhalen zoals bijvoorbeeld in de header, een t-shirt met een grote swastika erop of een KKK-puntmuts gewaad dan zal dit niet worden toegestaan in de publieke ruimte. Terecht omdat de ideeën verwerpelijk zijn. Waarom verdedigen en tolereren we dan wel een gewaad dat evenzo verwerpelijke ideeën uitdraagt? Ondertussen worden wij door de islam bij de ballen genomen omdat ze er een religieus verhaal van maken (taqiyya) waar wij als meerderheid telkens weer intrappen. Het is zeker niet uitsluitend een uitdrukking van religie maar tevens het maken van een politiek statement omdat er geen scheiding bestaat binnen de islam tussen kerk en staat.

De headbag mohammedame in kwestie haalt vanuit de eeuwige slachtofferrol waarin moslims zich wikkelen, de term “islamofobie” uit de kast en daarmee wijzend naar de overheid. Maar geen enkele minderheidsgroep wordt zo gepamperd als moslims.

De vuilniszak spreekt vervolgens over het “empoweren” van moslim vrouwen om integratie te bevorderen door ze te ondersteunen in hun recht om hun geloof uit te drukken op de manier zoals zij dat willen. Het argument zou steek houden als we spreken over niet-politieke gelaatsbedekkingen dus puur religieus. Ja, mensen mogen dragen wat zij willen en dat geldt ook voor vrouwen. Maar het dragen van een politiek symbool dat shocking en beledigende ideeën representeert zoals bijvoorbeeld dat vrouwen vies en inferieur zijn, is niet helemaal hetzelfde als een stuk niet-politieke kleding.

Wanneer een vrouw rond zou gaan lopen in een t-shirt met n grote swatika erop dan zal ze niet ver komen, het zal veel verontwaardiging en kritiek opleveren in de publieke ruimte waar anderen zich ook bevinden. Zij zullen hun vrijheid van meningsuiting toepassen om haar te bekritiseren. Ze zal bekritiseerd worden en bespot totdat zij besluit naar huis te gaan om andere kleding aan te trekken. Dit is natuurlijk een juiste werking omdat we in het Westen niet willen dat mensen rondlopen in een swastika t-shirt. En in dat geval zal er zeker geen tv-interview zijn dat deze vrouw toestaat om haar verhaal te vertellen in een debat op televisie tegen de politici om te klagen over hoe onderdrukt ze zich voelt als vrouw, dat allerlei gebeurtenissen geleid hebben tot deze “nazifobia”, nazifobia tegen arme vrouwen als zij die een swastika t-shirt dragen en dat niet al deze minderheden nazi’s zijn. Dat zou toch te zot voor woorden zijn niet?

Maar eigenlijk is het precies hetzelfde als wat hier gebeurd met die klaagvulleszak bij de BBC. Ze zegt;

“islamophobia neemt hand over hand toe en ik wordt geconfronteerd met aanvallen door islamophobia, zo erg zelfs dat het onderdeel van mijn leven is geworden. Vanwege jullie onverantwoordelijke opmerkingen tegen moslims, hen vervreemden en anderszins…  …is dit waar je het over hebt, dit is assimilatie, dit is geen integratie. Iedereen heeft het recht zijn geloof uit te drukken, hun seksuele voorkeur, hun geloof, hun ideeën en zolang als ze daar niemand kwaad mee doen. Dit is zoals we vandaag leven in de multi-culturele samenleving. Ik ga niet accepteren om geassimileerd te worden in de grotere samenleving.”

Alles wat deze kopvod zegt raakt kant noch wal wanneer je kijkt wat ze feitelijk voorstaat. Ze probeert het recht te verdedigen om islamitische symbolen te dragen door te stellen dat iedereen zichzelf kan zijn. Zelfs noemt ze seksuele voorkeur maar wanneer je feitelijk kijkt naar de ideologie die islam voorstaat, kun je zien dat er een enorm verschil bestaat tussen het idee dat iedereen zichzelf kan zijn inclusief homo’s en de islamitische ideologie. Zij doet alsof ze opkomt voor vrouwenrechten, gelijkheid voor iedereen, maar het is onwaarschijnlijk dat ze bezorgd is over deze waarden in en op zichzelf. Het kan haar niets schelen dat talloze kinderen verkracht zijn door moslims in Rotherham bijvoorbeeld, Zij protesteert niet tegen de behandeling van vrouwen in Egypte, Saoedi-Arabië, Pakistan, Afghanistan en andere moslimlanden. Ze verdedigt alleen maar de islam en ze heeft exact geleerd hoe dat moet in een Westers land. Zij weet dat wij geven om gelijkheid voor minderheden en vrouwenrechten dus daarom noemt zij deze dingen. De houding van deze kopvod is een weerspiegeling van een groter probleem dat we met moslims hebben in de Westerse wereld.

Wat moslims in het Westen vaak doen is onze vrije samenleving gebruiken om ideeën te promoten en ontwikkelen die haaks staan op deze zelfde vrije samenleving.

  1. Ze gebruiken ons recht op vrijheid van meningsuiting om op politieke wijze hun doctrine weer te geven, hun doctrine waarbinnen diezelfde vrijheid van meningsuiting niet bestaat.

  2. Zij gebruiken onze vrouwenrechten om te dragen wat ze willen en om uitdrukking te geven binnen onze publieke ruimte aan de politieke ideologie waarin vrouwen inferieur zijn.

  3. Zij gebruiken onze vrijheid van godsdienst om een politiek waardensysteem te ontwikkelen en praktiseren waarbinnen diezelfde godsdienstvrijheid niet bestaat.

En deze hypocrisie zit diepgeworteld in de moslimmentaliteit. Iets dat ontbreekt in de UK en de rest van de wereld op dit moment, is het onderhoud van de Westerse beschaving. Want de Westerse beschaving dient eigenlijk onderhouden te worden. En dit is belangrijk zodat de komende generaties na ons eveneens kunnen leven in een land waar vrouwen ’s nachts veilig buiten kunnen lopen op straat. In het Westen zijn mannen en vrouwen gelijk en dat is een belangrijk onderdeel van onze cultuur maar dit moet wel onderhouden worden. West-Europa is het gebied van de West-Europeanen, het is hun land dus hun cultuur en hun publieke domein. En zolang kopvodden geen plaats hebben in het publieke domein van een Westers land, net zoals swastika t-shirts of een KKK-uniform geen plaats hebben in een Westers land…

Tot zover de vrije vertaling.

Verder is een onderdeel van die ‘religieuze’ doctrine, die ik voor u wil toevoegen, het feit dat er vanuit de koran tevens een andere boodschap wordt weergegeven in Surah 33:59

-O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun overkleden (Djilbâb) over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijker om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Meest Barmhartig-

De argumenten ertegen kunt u in het bijgevoegd plaatje lezen met de genoemde Surah.

  • BBC Ridiculousness! ABSURD apologia for Islamic symbolism


Een echte aanrader voor maar n paar eurootjes is het eerder verschenen boek van de video producer Paul Nielsen waarvan reeds een tweede druk in voorbereiding is. Of check www.debatetheleft.com

Also published on Fenixx.org

More from Paul Nielsen

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.