Burgemeester Waalse gemeente Moeskroen de keel doorgesneden, Dood gevonden op kerkhof bij eigen huis

Burgemeester Alfred Gadenne van Moeskroen is maandagavond om het leven gebracht op de begraafplaats van de stad die precies op de taalgrens ligt. De keel van de 71-jarige burgemeester is doorgesneden.

De politie heeft een verdachte opgepakt. Die heeft ondertussen bekend dat hij betrokken is, zonder verder in detail te treden, aldus de officier van justitie.

Opgewacht

De burgemeester werd dood gevonden op het kerkhof tegenover zijn eigen huis, zo meldt AD. Hij opende en sloot zelf elke dag de poort van de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. Dat deed hij ook de afgelopen avond.

Bij zijn gebruikelijke ronde werd hij door een gewapende man opgewacht, aangevallen en om het leven gebracht, meldde de officier van justitie. “Rond 19.50 uur kreeg de brandweer van Moeskroen een anonieme oproep binnen dat iemand was gedood op de begraafplaats van Lowingen. De politie van Moeskroen vond het lijk…

leesverder>>
tpo

Gerelateerd; hln>> nieuwsblad>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.