Groep Syrische LHBT-vluchtelingen in Amsterdamse Zara mishandeld door Allahu akbar roepende man, Modezaak geeft slachtoffers winkelverbod

Een groep Syrische lhbt-vluchtelingen is vorige week lastiggevallen, bedreigd en geslagen door een bezoeker van een Amsterdamse vestiging van modeketen Zara.

'De beveiligers van Zara deden niets om ons te beschermen en lachten ons uit'Beveiligers hebben vervolgens het bedreigde vijftal homoseksuelen en transgenders uit de zaak verwijderd en een winkelverbod van een jaar gegeven. Dat schrijft Het Parool dinsdag.

De dader – halverwege de twintig jaar en van Turkse of Marokkaanse afkomst, begon de groep hardop te bedreigen toen hij ze in het Arabisch liefdevol tegen elkaar hoorde spreken. Hij riep meerdere keren Allahu akbar, sloeg en spuugde en zei dat hij lid was van de Moslimbroederschap en dat hij het vijftal zou ombrengen.

De beveiliging greep niet in. Wel kreeg het vijftal een winkelverbod…

leesverder>>
tpo

Het Parool schrijft; Slechte moslims
“We waren slechte moslims, en verdienden de dood omdat we homoseksueel en transgender zijn. Hij riep meerdere keren hard ‘Allahu akbar’ door de winkel.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.