Marokkaanse familie dient klacht in tegen politie wegens racisme tijdens incident in zwembad

Halle / Sint-Gillis -Een familie uit de Brusselse gemeente Sint-Gillis beweert dat ze het slachtoffer is geworden van racisme in het Sportoase-zwembad van Halle.

Marokkaanse familie dient klacht in tegen politie wegens racisme tijdens incident in zwembad Verschillende kinderen van de familie zouden zowel door een redder als door de lokale politie Zennevallei (Halle, Beersel, Sint-Pieters-Leeuw) racistisch en gewelddadig behandeld zijn. De redder zegt dat hij werd aangevallen en klappen kreeg…

…Het incident speelde zich maandagnamiddag af in Sportoase Hallebad, waar verschillende kinderen van de familie op uitstap waren. De kinderen, tussen zes en achttien jaar oud, speelden in het zwembad, maar zouden volgens hun eigen verklaringen door een redder onheus behandeld zijn…

…“Ze brachten de veiligheid en het comfort van de andere zwemmers in gevaar. Een redder heeft hen herhaaldelijk gevraagd daarmee te stoppen en heeft hen ten slotte gevraagd het zwembad te verlaten. De groep heeft daarop die redder geïntimideerd, geprovoceerd en geslagen, waardoor de man drie dagen arbeidsongeschikt is. De politie heeft daarop twee van de jongeren opgepakt. Zelf hebben we een interne evaluatie gehouden en ik heb geen enkele reden om enige vorm van racisme te vermoeden.”…

leesalles>>
nieuwsblad
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.