Hiddema: stoken, peuren en beuken in het partijkartel

Na het overlijden van zijn vrouw hervond strafpleiter Theo Hiddema (73) in het Kamerlidmaatschap zijn arbeidsvreugde en eigendunk. „Ik doe dit niet vanuit een wens om de mensheid te helpen, maar vanuit de 2017-07-08-ACC1-hiddema-6-FC_webbehoefte om te stoken, te peuren en te beuken. En om zo al die beroepspolitici hier uit te roken.”

Kamerlid Theo Hiddema beeld RD, Henk Visscher

Tja, dan moet hij zich nog maar even zelf vermaken, zegt Hiddema tegen zijn voorlichter als die hem midden in het interview belt met de boodschap dat zijn volgende afspraak wacht. „Jeroen, voor mensen met een reformatorische achtergrond moet je alle tijd nemen. Dat doen ze ook voor jou. Zo zijn ze opgevoed.”

Hiddema, de bekende strafpleiter die in maart als Kamerlid werd geïnstalleerd namens de nieuwe partij Forum voor Democratie, spreekt ietwat uit ervaring. Want hoewel hij door zijn jarenlang resideren in Maastricht meer affiniteit kreeg met het katholicisme in het zuiden, groeide hij op in het gereformeerde noorden. In Holwerd om precies te zijn, pal aan de Waddenkust…

leesverder>>
rd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.