Hangjongeren in Antwerpen-Noord eisen ‘tol’ van voorbijrijdende automobilisten

Automobilisten die ‘tol’ moeten betalen als ze door de straat willen rijden, kinderen die verplicht worden om te vechten, vrouwen die slachtoffer worden van seksuele agressie en jongeren die eieren of potten currysaus naar voorbijgangers gooien. De jongerenterreur rond het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord loopt de jongste weken de spuigaten uit.

De Antwerpse politie hield dinsdag een grootschalige controle-actie aan het voetbalplein dat grenst aan de Veldstraat en de Pompoenstraat in de Stuivenbergwijk. Overvalwagens grendelden de wijk af en tientallen politieagenten gingen over tot identiteitscontroles van de jeugd die op dat moment aanwezig was op het speelplein.

Een omstaander van allochtone origine filmde het politieoptreden, met de volgende commentaar. “Pascontroles voor 12-jarige kindjes. Die kinderen gaan met deze attitude opgroeien. Da’s normaal dat ze… en dan spreken ze over opvoeding, opvoeding, opvoeding”, aldus de maker van het filmpje, dat werd gepubliceerd op de Facebookaccount van de linkse website De Wereld Morgen. “In Antwerpen vindt de politie het nodig om kinderen te controleren, terwijl die aan het genieten zijn van de vakantie. Is dit hoe Bart De Wever de relatie tussen politie en jongeren wil herstellen?”, zo luidt de commentaar.

“Sommige mensen durven gewoon niet meer naar hun werk te gaan”

“Jammer genoeg zijn die controles nodig”, zegt politiewoordvoerder…

leesverder>>
gva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s