‘Dienares van Satan’ – Conservatieve moslims voeren hetze tegen liberale moskee in Berlijn; Turkse activiste wil samen optrekken tegen islamitisch terreur, wordt bedreigd met dood

Afgelopen week opende de Turkse advocaat en vrouwenactiviste, Seyran Ateş, in Berlijn de eerste ‘liberale moskee’, de Ibn-Rushd-Goethe-Moschee in de wijk Moabit, waar veel moslims wonen.

Alle stromingen zijn er welkom, soennieten en sjiieten, maar ook homoseksuelen, zegt ze tegen de lokale tv-zender ‘rbb‘. Mannen en vrouwen mogen er ook met elkaar bidden. “Het wordt tijd dat de liberale, gematigde moslims ook hun gezicht laten zien, (…) in de strijd tegen terreur.”

Niet de religie van onze profeet

Het project werd van meet af aan zwaar bekritiseerd door conservatieve moslims, maar inmiddels wordt Ateş ook bedreigd. Ze zet zich al langere tijd in voor ‘een moderne interpretatie van de koran’ en wil zich tot imam laten opleiden. Over de komst van de moskee werd afgelopen vrijdag in het Arabisch bericht via een Duits-internationale zender. Ruim 1,7 miljoen mensen keken ernaar, de vele reacties waren bijna uitsluitend negatief. Een commentaar luidde: “Dat is niet de religie van onze profeet”, citeert Die Welt.

Vijandiger zijn de reacties vanuit Turkije…

leesverder>>
tpo\Sietskebergsma

  • Liberale Moschee: Frauenrechtlerin Seyran Ateş will den Islam reformieren
  • MARTIN LEJEUNE – IBN-RUSHD-GOETHE-“MOSCHEE”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.