West-Europa moet luisteren naar Orbán en Oost-Europa

Delegatieleider Esther de Lange van het CDA in het Europees Parlement wil met haar Belgische en Luxemburgse collega’s maatregelen nemen tegen zusterpartij Fidesz van de Hongaarse premier Viktor Orbán. Wat Orbán fout heeft gedaan? Hij wil een Hongaarse Engelstalige universiteit het leven zuur maken.

Deze universiteit is pro-multiculturalisme, pro-immigratie en pro-EU en verziekt volgens Orbán Hongarije zodoende met links-liberale onzin.

Dat Orbán die universiteit probeert dwars te zitten is niet zo fraai. Orbán en andere leiders van voormalige Sovjet-satellieten hebben de neiging binnenlandse oppositie monddood te maken. Stevig afstand nemen van die methoden is noodzakelijk.

Oost-Europese landen brengen alternatieve agenda

De regeermethoden van Orbán en zijn Midden- en Oost-Europese geestverwanten zijn deels een reactie op de voorgaande twee decennia waarin deze in deze landen nogal kunstmatig liberale, westerse opvattingen werden geintroduceerd. Uit de wens om lid te worden van de Europese Unie zeiden de heren en dames in het voormalige oostblok ‘ja en amen’ tegen de eisen uit het westen…

… “Orbán wijst westerse leiders er met zijn agenda op dat zij de afgelopen decennia grote fouten hebben gemaakt door laconiek te zijn over grootschalige islamitische immigratie. Dat doet pijn bij westerse leiders want als ze opschuiven in Orban’s richting gaat hun hele multicultureel wereldbeeld naar de knoppen. “…

readmore>>
elsevier/jeltewiersma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.