Apologeten pur sang: Erkende christelijke erediensten vragen beleid te verzoenen met godsdienstvrijheid

De vertegenwoordigers van de erkende christelijke erediensten, onder hen ook kardinaal Jozef De Kesel, vragen donderdagavond respect voor het fundamentele recht op godsdienstvrijheid, nu in beide landsdelen gedebatteerd wordt over het onverdoofd slachten.

Jozef De Kesel

In Vlaanderen heeft de politieke meerderheid een voorstel van decreet klaar rond onverdoofd slachten.

Dat wordt nog voor het reces in het parlement behandeld, om een verbod vanaf 1 januari 2019 mogelijk te maken. Het Waalse parlement heeft vorige week in de commissie Leefmilieu gestemd voor een verbod op ritueel onverdoofd slachten vanaf 1 september 2019.

In een gezamenlijk persbericht stellen de vertegenwoordigers van de erkende christelijke erediensten in België donderdagavond dat de kritiek op onverdoofd slachten “geen dekmantel mag vormen voor een discours van misprijzen voor de levenswijze en spijswetten van onze joodse en islamitische medeburgers”. Ze wijzen er ook op dat er naast het ritueel slachten “nog heel wat andere problematische punten zijn in de voedingsindustrie en de vleesverwerkende nijverheid die, gezien de schaal ervan, minstens evenveel prioriteit verdienen”…

leesverder>>
knack
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.