Beschouwing NPO Journaal dinsdag 07-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van dinsdag 07 maart met nog 8 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

Wat later dan u gewend bent maar Zeepertje was er allemaal een beetje moe van geworden… Het eerste rubriekje gaat over ouderen en hun armoede. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn ze er over de gehele linie in de afgelopen jaren op vooruit gegaan. De NPOlicor brengt dit om vooral de kijker wijs te maken dat dit het resultaat is vande sinds jaren zittende elite. Vreemd echter dat nagenoeg alle partijen deze groep over het voetlicht brengen als zijnde een groep waar meer aandacht voor moet komen in financieel opzicht. De boodschap is overduidelijk dat het allemaal waarschijnlijk loze beloften zijn die na 15 maart weer snel van tafel zullen verdwijnen. Het is kennelijk allemaal verkiezingsretoriek. Partijen, toch in een spagaat verkerend,  verdedigen zich door de cijfers te ontkrachten en beginnen over gemiddelden en termijnen waarover deze cijfers gelden. Uiteindelijk gaat het alleen maar om een electoraal belang omdat deze groep volgens berekeningen in totaliteit goed is voor 35 van de 150 zetels die er te verdelen zijn. Benieuwd wat Henk Krol van 50+ hier voor onderbouwing op heeft want hij wordt natuurlijk het hardste getrapt door een dergelijk bericht.

Annechien fiets gelijk door naar het vergiftigende N(O)SB propagandistische Campagneblog waaruit een aantal item gelicht worden. Kort wordt er melding gedaan van het afblazen van een bezoek door Geert Wilders aan een dierenopvang in Zaandam. Het bezoek is afgezegd door de opvang omdat ze een demonstratie verwacht van anti-fascisten. Wilders tweet “Triest en Jammer”. Wat de N(O)SB had moeten melden is dat dit werkelijk elke vorm van vrijheid op wat-dan-ook tart. Het is pure agressieve dreiging van dat AFA-tuig waarbij weer eens temeer duidelijk wordt dat de werkelijke agressie van links komt. Vrijheid van meningsuiting geldt voor hen selectief. Op het AFA forum is de actie later gecancelled nadat bekend werd dat Geert Wilders er vanaf zag. Dan komt er een puntje in het blog aan de orde over het Regenboog stembusakkoord, over emancipatie van homo’s en bi-seksuelen dat getekend is door 8 partijen. Nou is Zeepertje best aardig op de hoogte van wereldwijd nieuws maar dit zegt me echt geen ene reet, sorry. Het laatste punt gaat over het Jeugdjournaal verkiezingsdebat dat eerder opgenomen is om aanstaande zaterdag uit te zenden. De 6 grootste partijen namen eraan deel. Het is het éérste debat waaraan óók Geert Wilders deelneemt. Dit laatste wordt niet alleen apart door de N(O)SB vermeld maar ook met een laagdunkende ondertoon en misselijke overdreven articulering naar de kijker toe, bah bah.

WikiLeaks zegt bewijs te hebben over het tappen door de CIA van niet alleen telefoons maar ook smart-tv’s waarin kennelijk gebrekkige software zit die ge-hackt is. Nu is president Trump bezig met zijn beloofde actie “Drain the Swamp”, daar is hij nog lang niet klaar mee. Er wordt aangaande de afluisterpraktijken van Obama, waar reeds bewijzen voor blijken te zijn, reeds gesproken over “Obama-gate.”

Het laatste blok gaat over de enorme vluchtelingen influx naar Europa. Allereerst wordt een giftig frame-bericht gestuurd naar de kijker om de instroom in Nederland te relativeren zonder dat het direct wordt gezegd. Gesteld wordt dat de gróótste groep vluchtelingen naar Nederland kwam in de negentiger jaren, zo’n 100.000 in aantal. Eigenlijk is de boodschap dat het met de toestroom van de afgelopen twee jaar DUS ontzettend meevalt. Hieraan gekoppeld wordt ook nog gezegd dat het met de kinderen van de immigranten destijds goed gaat in onze Nederlandse samenleving. Boodschap hier is feitelijk naar de kijker dat deze zich DUS niet ongerust hoeft te maken over de crimigranten van de afgelopen twee jaar. Ter ondersteuning wordt een shot getoond van ene Dunya als marketeer werkzaam… Wat een ongelooflijke manier van de kijker een rad voor ogen draaien. Wel is er dan nog onderscheid tussen diverse achtergronden in de prestaties.

Verder gaand op de vluchtelingen toont de N(O)SB beelden van een afgebrand vluchtelingenkamp in Italië waar twee vluchtelingen om het leven zijn gekomen. Italië kampt al lang met een totaal onbeheersbare chaos van die Noord-Afrikaanse crimigranten waar het geen raad mee weet. Maar liefst 15.000 zijn er in de eerste twee maanden van dit jaar naar binnen gestormd. Ze krijgen geen vergunning en houden zich bezig met criminaliteit. Ze verspreiden zich als een ziekte over Italië en weldra zal ook Nederland hiermee moeten dealen, een probleem dat Frankrijk ook reeds kent. Frankrijk dat zich op de rand van een burgeroorlog bevindt. Maar de N(O)SB spreekt in zo’n geval, zoals in eerdere journaals over Ceuta, over enig “onrust”, gaat u vooral lekker slapen…WTF. Dit soort inboorlingen Heeft een gemiddeld EQ dat beduidend lager ligt dan het gemiddelde in Europa, ze hebben meestal geen opleiding en ons als kijker wordt voorgehouden dat het allemaal wel goed komt.

De opmerking “de overheid moet meer erkenning hebben voor de Q-koorts patiënten” mag u als “belofte” zelf duiden… Eigenlijk in dit bestek een categorie 7 blablabla_WatEenGelul item. De overige onderwerpen van deze categorie 7 opvul-itempjes, staan voor u, zoals gewoonlijk, onderaan opgesomd, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En dan is daar weerman Peter, de redder in nood.

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.