Paus Franciscus versterkt de Palestijnse weigering om de vijandelijkheden met Israël te beëindigen

De activiteiten van Mahmoud Abbas in Rome begonnen op 14 januari met de formele opening van de Palestijnse ambassade in het Vaticaan.

De “Palestijnse president”, nu in zijn twaalfde jaar van zijn termijn van vier jaar, had vervolgens een ontmoeting met paus Franciscus. Dat was voor de derde keer sinds het begin van zijn pontificaat vier jaar geleden. De spraakmakende bijeenkomst vond plaats terwijl de Palestijnen druk bezig zijn met het omzeilen van de vredesbesprekingen met Israël en met de internationalisering van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Een paar weken geleden veroordeelde de VN-Veiligheidsraad met Resolutie 2334 Israël vanwege de “nederzettingen”; en verzuimde het enig vergrijp te vermelden van de talloze Palestijnse steekpartijen en auto-rammings van Israëlische burgers. De Obama-regering, die de UN hinderlaag had gepland en georkestreerd, weigerde voor het eerst in veertig jaar het veto uit te spreken over de anti-Israël-resolutie, waardoor deze zou passeren.

Op 15 januari 2017, domineerde de “Palestijnse kwestie” de Franse “vredesconference” in Parijs. Door het openen van de Palestijnse ambassade in deze kritieke periode van een intensievere anti-Israël-vijandigheid, probeert de Paus de Palestijns-Arabische isolering van de Joodse staat te rechtvaardigen en door internationale druk onaanvaardbare omstandigheden op te dringen voor een overgave.

Het pausdom van paus Franciscus is helaas gekenmerkt door een lange lijst van anti-Israël gebaren, die niet dienstbaar zijn voor de zaak van de vrede, die hij beweert voor te staan.

Toen de Paus in 2014 Israël bezocht, werd hij gefotografeerd biddend bij een Israëlische veiligheidsbarrière, die slechts was opgericht om de golf van Palestijnse aanvallen met zelfmoordaanslagen te stoppen tegen de Israëlische burgers. De Paus stond voor een graffiti die de Palestijnen vergelijkt alsof ze onder de Joden zijn als onder de Nazi’s. “Bethlehem lijkt op het Getto van Warschau”, geeft de graffiti te lezen. Zo ja, dan ziet het er alleen zo uit op die manier, aangezien de de stad Bethlehem met een christelijke meerderheid in 1995 werd overgedragen aan de totale controle door de Palestijnse Autoriteit, waarna de meeste belegerde christenen zijn gevlucht als gevolg van een islamitische vervolging.

pope-palestine-wallPaus Francis nadert de afscheidingsmuur in de buurt van Bethlehem, op 25 mei 2014, waarop graffiti met de vergelijking van Palestijnen met de Joden als de Nazi’s: “Bethlehem ziet eruit als het Getto van Warschau.” Zo ja, dan ziet het er alleen op die manier uit, omdat de stad Bethlehem met een christelijke meerderheid in 1995 werd overgedragen aan de totale controle door de Palestijnse Autoriteit, en de meeste belegerde christenen zijn gevlucht als gevolg van de islamitische vervolging. (Afbeeldingsbron: Al Jazeera video screenshot)

Helaas, Franciscus’ preek, die hij gaf in Bethlehem, bevatte niet de taal van de vrede; het was gewoon een vermaning aan Israël: “Zijn we als Maria en Jozef, die Jezus verwelkomd hebben en Hem verzorgd hebben met de liefde van een vader en moeder? Of zijn we als Herodes, die Hem wilde elimineren?” Was Paus Franciscus, zoals Caroline Glick schreef, bezig de Israëli’s onderuit te halen in een vergelijking met Herodes, terwijl het historisch gezien de Palestijnen zijn die zo hebben gehandeld als Herodes, aangezien zij de Joden willen elimineren?

Ook ontmoette de Paus de Palestijnse “vluchtelingen”, alsof de oorlog van 1948 de bron van de conflicten was tussen de twee volkeren, in plaats van eeuwen waarin de moslims christenen en andere niet-moslims ontheemden van Perzië, het christelijke Byzantijnse Rijk, Noord-Afrika, Zuid-Spanje tot het grootste deel van Oost-Europa.

Paus Franciscus aanvaarde vervolgens een uitnodiging voor een bezoek – samen met Muhammad Ahmad Hussein, de Grand Mufti van Jeruzalem – aan de Tempelberg, de heiligste plaats voor het Jodendom en ook de derde heiligste plaats in de islam, na Mekka en Medina. Maar dit is dezelfde Palestijnse moefti die het terrorisme rechtvaardigde tegen de Israëli’s door te zeggen, onder andere in opruiende verklaringen, dat “het uur van de opstanding niet zal komen totdat jullie de Joden bevechten.”

leesverder>>
gatestoneinstitute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.