Moslims in paniek

Door Bottehond

Moslims hebben lang hun hoofd in het zand kunnen stoppen. Door de opkomst en het succes van IS (islamitische staat) in Irak en Syrie schudt hun zelfbeeld nu op haar grondvesten.

IS bedient zich van strategieën zoals Mohammed zelf die praktiseerde en ook vaststelde voor zijn volgelingen om islam succesvol te kunnen verspreiden. Die strategie is tweeledig: het vriendelijk uitnodigen tot islam (dawah) of  het met geweld en intimidatie onderwerpen aan islam (“kleine” jihad).

cast-terror-disbelief-kill-them-mohammedVeel moslims wisten dit wel, maar zij groeiden meestal op in een enigszins lauwe islamitische omgeving. Het brute gezicht van de gewelddadige veroveringszucht van islam bleef op veilige afstand of werd afgedaan als bijvoorbeeld een rechtvaardige strijd tegen westers imperialisme.

Islam was in veel landen van herkomst ook in een slaapstand terechtgekomen. De shariawetgeving werd niet, of maar deels toegepast. Terwijl deze wetgeving in feite het geraamte van islam als organisatie is. Islam was dus in een zeer verwaterde vorm aanwezig in veel landen waar moslims in het Westen vandaan kwamen. Binnen islam is al 100 jaar een beweging zichtbaar naar herstel van de oude waarden. Ik zal hier niet dieper op in gaan, van belang is dat deze ontwikkeling nu in volle bloei is en de islamitische wereld weer terugvoert naar islam zoals ze is.

paniek-keyboardDeze ontwikkeling is veel moslims kennelijk ontgaan. U zult verbijsterd zijn als u een moslim deze simpele vraag stelt: ” gaf Mohammed ooit opdracht tot moord”. U kunt er van uit gaan dat velen de vraag ontkennend beantwoorden.  Geconfronteerd met koranteksten waarin de vraag met “ja” beantwoord wordt brengt hen steevast in verwarring of in het defensief. De antwoorden zullen varieren van “dat was in oorlogstijd” of “jij kunt de koran niet begrijpen als niet moslim”. Terwijl het hier om harde feiten gaat.

En nu, door de opkomst van IS, raken moslims in paniek. IS is niet islamitisch, is het verweer. Dat is een misvatting: IS volgt tamelijk nauwgezet de strategie die Mohammed predikt. IS is islam in haar pure vorm en dat is ook zoals Mohammed dat oplegde aan zijn volgelingen…

leesverder>>
fenixx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.