Soros bepaalt binnenkort wat jij op Facebook ziet

Vorige week kreeg ik een interessante melding op mijn Facebook(FB)-tijdlijn geplaatst. Tien tips voor Amerikaanse FB-gebruikers hoe je false news kan herkennen. Stuk voor stuk goede tips, zoals nr. 3: kijk naar de bron van het bericht. FB zal dit niet zo bedoelen, maar ik ben altijd al vrij sceptisch bij nieuwsberichten van de NOS, RTL en bijvoorbeeld buitenlandse propagandazenders zoals CNN.

Aanmeldknop
Naast het informeren van de gebruikers, gaat FB verder. Mede onder druk van te verwachten Duitse wetgeving wordt ook de mogelijkheid geboden aan gebruikers om nieuws te melden waarvan men denkt dat het onjuist  is. Als FB deze mogelijkheid niet gaat bieden, riskeert men mogelijke boetes van 50 miljoen euro. De vrijheid voor FB om alleen maar platform te zijn lijkt voorbij.

Censuur
We staan hiermee aan de vooravond van een omslag in de sociale mediawereld. Platforms als FB, Twitter, Instagram en LinkedIn zullen nu een service ontwikkelen waarmee ze kunnen vaststellen of een bericht “authentiek” is of niet…

leesverder>>
opiniez\rutgervandennoort

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.