Erdogan dreigt opnieuw: ‘Europeanen kunnen niet veilig over straat’

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft opnieuw fel uitgehaald naar Europese landen. Hij dreigde impliciet met geweld tegen Europeanen: ‘Als Europa zo doorgaat, kunnen Europeanen wereldwijd niet meer veilig over straat.’

Wat hij precies bedoelt, maakt hij niet duidelijk. Hij beschuldigde Europa er ook van de mensenrechten en de democratie te negeren: ‘Wij als Turkije roepen Europa op de mensenrechten en de democratie te respecteren,’ zei hij op een bijeenkomst in Ankara met lokale journalisten.

Spanningen met EU

De spanningen tussen Turkije en de EU zijn flink opgelopen. Vooral met Nederland en Duitsland is Erdogan in een diplomatiek conflict verwikkeld. Die twee landen willen geen Turkse bewindslieden toelaten die campagne komen voeren voor het Turkse referendum in april.

Een vertegenwoordiger van de Duitse bondskanselier Angela Merkel had dinsdag schoon genoeg van Erdogan, die Duitsland en Nederland een aantal keer van ‘nazipraktijken’ betichtte. Volker Bouffier, vicevoorzitter van Merkels CDU-partij, verklaarde maandag dat Erdogan – die zei zelf naar Duitsland te willen komen om campagne te voeren – niet welkom is…

verderlezen>>
elsevier
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.