Vrouw in nikab toegang tot land geweigerd op Zaventem

Een vrouw in nikab die op Zaventem weigerde haar gelaat zichtbaar te maken is de toegang tot ons grondgebied ontzegd. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op Facebook.

Vrouw in nikab toegang tot land geweigerd op ZaventemDe vrouw, die de Deense nationaliteit had, landde vanuit Tunis op Zaventem met een nikab aan. Ze was van plan om daarna door te reizen naar Kopenhagen. Om die reden moest ze op Zaventem de Schengengrenscontrole ondergaan.

Teruggestuurd naar Tunesië

Bij deze controle weigerde de vrouw echter haar gezicht te tonen. In Tunis had ze dit overigens ook geweigerd te doen. Om die reden werd haar de toegang tot de Schengenzone ontzegd. Vandaag werd de vrouw teruggestuurd naar Tunesië…

/Nikab en boerka

De nikab, de boerka en andere gelijkaardige gezichtsbedekkende sluiers zijn sinds 2011 verboden in België. Ook in Frankrijk is dit het geval. In andere Europese landen bestaat er geen verbod, ook in Denemarken -waarheen de vrouw onderweg was- is er geen verbod…

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.