Erdogan geeft negatief reisadvies voor Duitsland wegens “racisme”

President van Turkije Recep Tayyip Erdogan heeft een negatief reisadvies gegeven voor landgenoten die naar Duitsland zouden willen reizen en heeft de Turkse gemeenschap in Duitsland aangemaand voorzichtig te zijn voor xenofobie en racisme in Duitsland. De relatie tussen Turkije en Duitsland is nu al maanden verzuurd.

Erdogan geeft negatief reisadvies voor Duitsland wegens De bilaterale relatie tussen Turkije en Duitsland zit al maanden in een diep dal. Sinds de mislukte couppoging in Turkije is de relatie tussen beide landen snel bergafwaarts gegaan. Turkije beschuldigt Duitsland ervan asiel te verlenen aan tal van Turken die vervolging vrezen in Turkije voor hun aandeel in de mislukte staatsgreep.

“Xenofobie en racisme”

Vorige week pleitte Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU) tijdens het verkiezingsdebat voor een stopzetting van de toetredingsonderhandelingen van de Europese Unie met Turkije. Die uitspraken doen Erdogan naar eigen zeggen denken aan nazisme. “Het gaat om nazisme, het gaat om fascisme, aldus Erdogan…

leesverder>>
sceptr

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.