Amerikaanse justitie neemt actie tegen discriminatie en uitsluiting van witte studenten, Discriminatiebeleid Harvard sluit witte studenten uit – Universiteit: dat is ‘divers’ en ‘educatieve ervaring die wij willen creëren’

“Om leiders te worden in onze diverse samenleving, moeten studenten de mogelijkheid hebben om te werken met mensen van verschillende achtergronden, levenservaringen en Afbeeldingsresultaat voor harvard discrimination non-whiteperspectieven”, zegt Melodie Jackson, een woordvoerder van Harvard University, deze week in een verklaring.

“Harvard blijft toegewijd om diverse groepen van studenten aan te nemen.”

Dit is een reactie van Harvard University op de aangekondigde justitiële onderzoeken naar het positieve discriminatie- en diversiteitsbeleid op universiteiten, Afbeeldingsresultaat voor harvard discrimination non-whiteeen initiatief van de Trump administratie na klachten van afgewezen studenten dat er bij de toelating gediscrimineerd zou worden op grond van huidskleur. “Onnauwkeurig”, zegt Jackson daarover. En: “Harvard beschouwt iedereen aanmelder als een heel persoon”.

Vanwege ‘anti-discriminatiebeleid’ heeft Harvard nu al twee jaren op rij meerderheid van ‘non-white’ studenten

The New York Times kreeg deze week een document – een interne mededeling aan de afdeling civiel recht van het ministerie van Justitie – in handen waaruit blijkt dat er onderzoek moet komen naar ‘bewuste, ras gerelateerde discriminatie bij de toelating tot universiteiten’…

leesverder>>
tpo\sietskebergsma

Gerelateerd; bbc>> quartz>> dailymail>> cbs>>

  • Breaking News CNN – Harvard faces discrimination probe while accepting mostly nonwhite class
  • Harvard expects majority “non-white” enrollment for fall freshman class
  • Jon Gabriel and Liz Wheeler on Discrimination at Harvard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.