De Tsjechische wapenwet: Hoe het ook kan

Nu ongeveer twee weken (juli 2016) geleden is Vrij Wapenbezit Nederland (VWN) opgericht. VWN pleit voor verstandigere wapenwetten waardoor de burger zichzelf weer kan verdedigen.

Nu mag je jezelf wel verdedigen in Nederland, maar kun je dat, door gebrek aan de middelen daarvoor, niet op een effectieve manier doen. VWN pleit daarom voor een legalisering van vuistvuurwapens naar Tsjechisch model. Wij nemen daarbij afstand van de Amerikaanse wapenwetgeving.

Als wordt gepleit voor vrijere wapenwetten valt al snel de term “Amerikaanse toestanden”. Los van het feit dat die term weinig met vrij wapenbezit te maken heeft,  omdat de meeste Amerikaanse Gerelateerde afbeeldingschietincidenten die hier in de media komen immers worden gepleegd in zogenaamde “gun free zones”, pleiten wij helemaal niet voor Amerikaanse wapenwetten. De Amerikaanse wapenwetten verschillen van staat tot staat en zelfs van stad tot stad en zijn in sommige gevallen (zoals in steden als Chicago, Washington en New York) zelfs bijna strenger dan in Nederland…

leesverder>>
denachtwakers – (met een aantal vaste auteurs wo Yernaz Ramautarsing van FvD)
Eerder heeft Yernaz een column hieromtrent gescheven;

Afbeeldingsresultaat voor recht op zelfverdedigingEen moreel recht op wapenbezit in Nederland

Waarom verdedigt geen enkele Nederlandse opiniemaker of politicus het recht op legaal wapenbezit voor de Nederlandse burger?

Politici zijn bang om kiezers kwijt te raken en opiniemakers hebben geen verstand van het onderwerp omdat het niet politiek relevant is. Politici hebben op een enkeling na geen visie en durven daarom niet een trend te zetten maar kiezen er liever voor trends te volgen. Opiniemakers uit zowel de linker als de Afbeeldingsresultaat voor right on selfdefense weaponrechterhoek baseren hun bezwaren tegen legaal wapenbezit op een verwrongen beeld van de Verenigde Staten waar het recht op wapenbezit een grondrecht is. Nederlandse media zijn al helemaal volgzaam in het karikaturiseren van Amerika en haar wapenwetgeving. De oproep van Theo Hiddema in 2013 ”koop een pistool” kreeg mede daarom geen steun.

Nooit wordt de moeite genomen om het argument voor legaal wapenbezit te ontleden en te ontkrachten. Want de waarheid is dat iedereen die voor het recht op zelfverdediging is als gevolg daarvan geen grond meer heeft om tegen legaal wapenbezit te zijn.

Hoe vaak moet Nederland worden geconfronteerd met het kwaad dat illegale wapens in de verkeerde handen kunnen verspreiden?…

leesverder>>
dagelijkse standaard\yernazramautarsing


Ach, wij moeten het doen met “pfeffer spray”… oh wacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.