Vol, Nederland wordt steeds voller – door immigratie

Nederland is het volste land van het Europese continent, met gemiddeld meer dan 410 inwoners per vierkante kilometer. Dat aantal groeit nog steeds, voornamelijk door immigratie. De laatste jaren zijn er zelfs periodes dat de natuurlijke aanwas – geboorte minus sterfte – negatief is, terwijl er toch bevolkingsgroei is.

Vanochtend vroeg had Nederland volgens de ‘bevolkingsteller’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek 17.135.541 inwoners. Dat zijn er 1,2 miljoen meer dan in het jaar 2000. Ook in de crisisjaren na 2007 ging de bevolkingsgroei vooral door immigratie onverminderd door. Zo wonen er nu bijna 800.000 mensen meer in Nederland dan tien jaar geleden.

…Vorig jaar groeide het aantal inwoners van Nederland met 111.000 personen, als gevolg van een geboorteoverschot (meer geboorte dan sterfte) van 24.000 en een immigratieoverschot (meer immigranten dan emigranten) van 87.000…

leesverder>>
elsevier\sypwynia

  • De pijnlijke cijfers achter asielmigratie; Ruben Munsterman met Jan van de Beek

Dat was om te janken dus, dan nu maar effe lachuh…

  • Do not come to Holland – Zondag met Lubach (S03)

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.