Het huis staat in brand maar niemand komt helpen blussen

Een MOETLEES door Blondemevrouw

De vlammen slaan uit het dak, de rook is van kilometers ver te zien, je hoort een vrouw en haar dochters gillen vanuit een slaapkamer, het huis staat overduidelijk in brand en ondanks het luid geroep ‘brand!’, komt niemand helpen blussen. De buren denken dat de vlammen niet over zullen slaan op hun huis, de brandweer heeft andere prioriteiten. Met een handblusser ga je de strijd aan met het vuur, terwijl je dondersgoed weet dat je het hiermee niet gaat redden. Maar je hebt tenminste een poging gewaagd de boel te redden. Je hebt in ieder geval iets gedaan. En je hoopt dat de buren de vlammen zien, de vrouw en meiden horen schreeuwen en je komen helpen. Dat is het lot van degene die het islamprobleem doorgrondt.

Het is geen hobby, het is geen trend, het is geen tijdverdrijf, het is geen aangename bezigheid, het is geen ontspanning; kritiek op islam komt voort uit een gevoel van urgentie gebaseerd op liefde. Liefde voor de mens, liefde voor verworven vrijheden, liefde voor veiligheid, liefde voor de vrijheid van meningsuiting, liefde voor

…En als er genoeg mensen zijn die zich inzetten met een handblusser, wordt het vuur alsnog bestreden en worden de vrouw en haar dochters bevrijd uit de dodelijke situatie. Het zal veel meer tijd kosten dan het ingrijpen door de brandweer had gekost, maar het is uiteindelijk een kwestie van doorzetten. Dat gevoel van urgentie gebaseerd op liefde zal vroeg of laat resultaat hebben.

Handblussers; we are many and more will follow your lead. Strijd de goede strijd.

 

leesalles>>
dutchfreepress

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.