Wat de Sharia voorschrijft, is dat hetzelfde als de tien geboden?

door Nonie Darwish

De imam van de “Ground Zero moskee”, Feisal Abdul Rauf, schreef onlangs een zeer onnauwkeurig artikel met richting de Amerikanen het verwijt van hun zogenaamde “rechtse karikatuur” van de sharia, de islamitische wet, waarvan hij zegt dat deze geen bedreiging is voor de Amerikaanse wetgeving.

In zijn recente artikel “De dwaze Amerikaanse angst voor de sharia-wetgeving” ontkent hij dat de sharia onverenigbaar is met de Amerikaanse wetten en de Grondwet. Oh, werkelijk?

Imam Rauf probeert de amputaties van ledematen en steniging in de sharia te rechtvaardigen door een vergelijking met de Bijbelse wet:

“Sharia gaat niet over amputaties en steniging. Deze extreme straffen zijn overgenomen van een eerdere, bijbelse wet” en zo “opgenomen in de geschiedenis van de islam, zij hebben maar zelden plaatsgevonden. Wat de islamitische wet voorschrijft is hetzelfde doen [sic] en niet-doen als de Tien Geboden. “

Imam Raufs artikel is op zijn zachtst gezegd misleidendvooral met betrekking tot de Tien Geboden. Sharia is niet alleen onverenigbaar met het westerse juridische systeem, maar in directe tegenstelling met de westerse waarden. En het heeft alle tien van de Tien Geboden overtreden.

Islam ontstond 600 jaar na het christendom, niet om de Bijbel te bevestigen, maar om het te schaden; niet om samen te leven met “de mensen van het boek” – Joden en christenen – maar om hen te vervangen. Het is moeilijk om de islamitische wetboeken te lezen zonder tot de conclusie te komen dat de islamitische waarden in wezen “opstand zijn tegen de Tien Geboden.”

Islam heeft weinig respect voor het menselijk leven – van moslims of niet-moslims. Om te beginnen is de islam in strijd met het gebod “Gij zult niet doodslaan”. Sharia bestraft de zonden tegen Allah, zoals blasfemie en afvalligheid, met executie. Dit terwijl het de vervolging verbiedt van moslims die deze afvalligen en ook hun ouders en grootouders en hun nakomelingen doden. Allah draagt moslims op om Allahs vijanden te doden. En in dat proces van doden en gedood te worden in de jihad, wordt hen dan de hemel gegarandeerd…

leesverder>>
gatestoneinstitute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.