Kerken van Mill, Grave en Gassel beklad met hakenkruizen en satansster

MILL – Voor de vierde maal in een half jaar tijd is er met zwarte verf een satansster op kerken in dorpen rondom Cuijk geklad. In de nacht van maandag op dinsdag werden op de Heilige Willibrorduskerk van Mill naast de omgekeerde pentagrammen ook hakenkruizen gezet.

Op een leegstaand pand aan de overzijde van de weg is het woord ‘niggers‘ geschreven. Ook het gemeenschapshuis De Wester werd beklad.

Pentagrammen
Ook op de Sint Elisabethkerk in Grave en de Johannes de Doperkerk in het nabijgelegen Gassel zijn vannacht kerkmuren en -deuren beklad met omgekeerde pentagrammen.

‘Onduidelijk op dit moment is of deze zaken met elkaar te maken hebben en dus of we met een of meerdere daders van doen hebben’, schrijft de politie Cuijk op Facebook. ‘Uiteraard nemen wij dit wel mee in het onderzoek.’ De politie roept mensen die getuige zijn van het vandalisme op om 112 te bellen.

Verraders
In februari werden vier kerken in Oeffelt, Oploo en Sint Anthonis beklad. In april stond op de Corneliuskerk in Wanroij de tekst ‘verraders‘, met ook een hakenkruis en een satanskruis. Begin juni werd een omgekeerd pentagram geverfd op de kerk en pastorie in Sambeek…

readmore>>
gelderlander
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.