Radio 1: ‘Islamofobie neemt toe, is schuld van Geenstijl & Powned’

‘Ook als het over moslims gaat is er sprake van opvallend seksistisch taalgebruik’

De website van Staatsradio 1 (NPO, gesubsidieerd) meldt zondag het volgende:

“Meer incidenten bij moskeeën, toename van meldingen van discriminatie bij politie en antidiscriminatiebureau’s, islamofobie blijkt een hardnekkig probleem te zijn in Nederland. Ook op weblogs, zoals GeenStijl en Powned, is sprake van islamofoob taalgebruik, zo blijkt uit onderzoek van Dr. Ineke van der Valk.”

Ineke van der Valk is ‘gastdocent’ aan de UvA en krijgt alweer jaren elk jaar subsidie om te onderzoeken dat er op het Nederlandse internet zomaar kwetsend wordt gedaan over minderheden, meestal moslims (al zal dat laatste vooral te maken hebben met dat je een onderzoek nou eenmaal beter krijgt gesubsidieerd als je zegt dat het over moslims gaat).

Gaapverwekkend

En ook dit jaar kwam Ineke van der Valk (blank, babyboomer, links, zelf geen moslim) weer tot ontluisterende gaapverwekende conclusies: internetreaguurders zeggen gemene dingen over moslims, en dat doen ze vooral op Geenstijl en op Powned. Grutjes! Als dat geen treinen naar het Oosten in beweging zet!…

leesverder>>
tpo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s