Advocaten en multinationals vallen rechts aan

Vandaag aandacht voor het manipuleren van de politieke barometer: de Orde van Advocaten en multinationals vallen rechts aan. Ik begin met de uitspraak ‘Volgens de Ipsos Politieke Barometer wordt het verschil tussen VVD en PVV kleiner’.

 De partij van Geert Wilders staat nog een zetel voor op die van Mark Rutte: 27 om 26. Op zich ‘mogelijk’ een juiste weergave van het huidige politieke toneel. ‘Mogelijk’ want de politieke barometer kan ook zijn gemanipuleerd. Of het volledig mis hebben, zoals destijds bij de verkiezingsuitslag in de Verenigde Staten. Maar dat terzijde.  Ik lees jammer genoeg niets over de achterliggende oorzaken. Namelijk dat de regering er van alles aan doet om de poten onder de PVV en andere rechtse stoelen vandaan te zagen. De situatie is vergelijkbaar met die van de republikeinen in de Verenigde Staten. Waar de democraten met de meest smerige intriges President Trump ten val willen brengen.

pvv-twitter-boost-kanon-msm-geert-wildersVerkiezingsprogramma’s onder de loep

Zo lichtte de Nederlandse Orde van Advocaten 13 partijprogramma’s door op hun gevolgen voor de rechtsstaat. Daarvoor werd een commissie van hoogleraren aan het werk gezet.Verschillende rechtse stromingen binnen politieke partijen adresseren immigratie en de angst voor terrorisme en jihadisme. Vanzelfsprekend. De Nederlandse bevolking maakt zich daarover ongerust. De commissie denkt er echter anders over.

– De CDA mag geen verbod instellen op de buitenlandse financiering van moskeeën.
– De VNL mag criminelen met een dubbele nationaliteit niet denaturaliseren.
– De PVV mag immigranten uit islamitische landen niet weigeren.
– En de VVD mag Nederlanders die zich aansluiten bij een terroristische organisatie niet stateloos maken.

PVV boosdoener

Koploper met de meeste rode lichten is de PVV. Dit is niet verrassend. Bij de doorlichting in 2012 scoorde de PVV ook negatief. Wat wel verrassend is, is de zienswijze van de commissie. Zij vindt dat de genoemde bepalingen in strijd zijn met internationale verdragen. Ook doen zij afbreuk aan de rechtsstaat of botsen met de huidige Nederlandse regels. Voorzitter prof. mr. drs. Wouter Veraart, hoogleraar Encyclopedie der Rechtswetenschap en Rechtsfilosofie, VU Amsterdam zegt er het volgende over.
“In een rechtsstaat is het van belang dat burgers door de overheid gelijk worden behandeld. Die gedachte wordt met dit soort voorstellen op losse schroeven gezet.”

Omgekeerde wereld

Veraart gaat eraan voorbij dat een asielzoeker geen Nederlandse burger is. En dat geldt ook voor een illegale immigrant of een economische migrant. En veel Nederlanders vinden dat zo’n persoon ook geen recht heeft op het Nederlandse burgerschap…

leesverder>>
peterstuivenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.