Beschouwing NPO Journaal zaterdag 18-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van zaterdag 18 februari met nog 25 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb18

Haast ontstaat de neiging om een pluim te geven vanwege een redelijk neutral journaal. Buiten een zestal “blablabla_wateengelul” opvul rubriekjes bleef er, gezien de zaterdag editie ook niet al teveel ruimte over voor de hoofditems. Jeroen Overbeek opende met het nationale thema van de Tweede Kamer verkiezingen waarbij vanzelfsprekend de aftrap van de PVV campagne in Spijkenisse vol aandacht kreeg. Toch moest tot drie maal de dalende  peiling benadrukt worden waarbij één keer ook had volstaan natuurlijk. Verslaggever Ron Freser deed voorts nog een duid in de zak door te stellen dat kiezers wellicht anders of niet gaan stemmen vanwege de daling of vanwege het cordon sanitaire (dat uiteraard niet zo genoemd wordt.) Ook zou Wilders de meer gematigde kiezer kunnen afschrikken doordat hij te radicale standpunten heeft en steun voor Trump.

Dan was er op het Malieveld het door SP georganiseerde evenement aangaande het Nationaal Zorgfonds waar ook Klaver, Asscher en ook Krol bij waren om met meerderen een links blok te vormen. Asscher werd uitgejouwd toen hij het woord nam. Hij kiest natuurlijk eieren voor z’n geld wat de PvdA is eigenlijk al in de ontbindingsfase. Asscher vond het een pluspunt dat Roemer het Nationaal Zorgfonds niet langer als breekpunt zag. “Het gaat om de doelen want dan kan links succes hebben”, zo zei hij, zichzelf ook ineens bij de linkse club scharend. Kennelijk stelt Asscher alles in het werk om maar op het pluche te kunnen blijven zitten…  Waar de NPO altijd de rellen uitvoerig benoemd bij rechtse evenementen of bijeenkomsten (veroorzaakt door linkse AFAs), laten ze na om hier te benadrukken dat rechtse demonstraties hier in ’t geheel niet aan de orde waren.

Na de categorie 7 items belanden we weer bij het vertrouwde weer.

 

 

Hier dan wat video impressies van de Campagneaftrap door de PVV in Spijkenisse.

 

 

groet Zeepertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.