Boete voor belediging om hoofddoek in ziekenhuis

Godsdienstleraar E. B. (56), die een doktersassistente van het Albert Schweitzer ziekenhuis uitkafferde om haar hoofddoek en haar geloof, moet 400 euro boete betalen van de rechter. De aangeslagen moslima krijgt smartengeld. E. gaat in hoger beroep.

De doktersassistente van het Albert Schweitzer ziekenhuis werd uitgekafferd om haar hoofddoek.De moslima, die na de scheldpartij volledig van de kaart was, krijgt 350 euro smartengeld. Want volgens justitie en de rechtbank was E. met zijn woordkeuze strafrechtelijk de grens overgegaan.

E. vindt dat het geen belediging was, maar een uiting van ergernis. Hij pikt de uitspraak niet en gaat in hoger beroep. Volgens de Dordtse docent was de belediging nooit gericht tegen de moslima persoonlijk, maar ging het hem puur om haar geloof. ,,Een hoofddoek staat symbool voor de islam. En de islam staat symbool voor jodenhaat en christenhaat’’, verweerde hij zich gisteren bij de politierechter. ,,Dat is geen belediging. Het is een feit. Ik heb 447 Koranteksten gelezen. Tekst na tekst vol haat naar iedereen die geen moslim is.’’…

leesverder>>
ad


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.