Thierry Baudet: Een Haagse Dandy

Hij is welbespraakt, rebels en niet zelden omstreden. Met zijn Forum voor Democratie wil Thierry Baudet de Haagse politiek volledig veranderen. Het door hem zo verafschuwde ‘kartel’ zal zijn macht moeten afstaan om democratie zijn gang te laten gaan. Bernie sprak met de jonge politicus in zijn huiskamer in Amsterdam.

Onafhankelijke politieke verslaggeving bestaat niet meer. Niet alleen de Publieke Omroep, maar ook verslaggevers in dienst van commerciële zenders en kranten zijn voor hun informatie afhankelijk geworden van de zittende politiek. Een groot aantal media overleeft door subsidies die door het kartel in stand worden gehouden. Dat heeft beslissende gevolgen voor de toon van de berichtgeving. Forum voor Democratie doet daar niet aan mee, en dat is te merken.’

Hoe zou je het liefst willen worden geportretteerd?
‘Zoals ik ben: als idealist. Misschien als rebel. Ik realiseer me dat ik mijn woorden anders kies dan de meeste opiniemakers en politici. Ik ben ook een beetje een kunstenaar, of op zijn minst een levenskunstenaar: een dandy.’

Af en toe kom je behoorlijk arrogant over.
‘Begrijp me goed: ik zit niet in Den Haag om vrienden te maken. Vaak wordt gezegd dat we in de Kamer “collega’s” van elkaar zijn. Dat is onzin. We zijn ambtsgenoten: politieke tegenstanders, gekozen om elkaars ideeën te bestrijden.’…

leesverder>>
berniemag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.