Ruim 500 vluchtelingen bereiken zuiden Spanje

MURCIA – Circa 550 migranten zijn er dit weekend in geslaagd illegaal Spanje binnen te komen. Het Spaanse persbureau Europa Press meldde zondag dat in totaal vijftig bootjes vanuit Afrika de oversteek wisten te maken naar het kustgebied van de zuidelijke regio Murcia.

De autoriteiten in Murcia repten van een humanitaire crisis en zeiden dat mensensmokkelaars de oversteek met de boten hadden gecoördineerd.

In Ceuta, een Spaanse enclave in Noord-Afrika, arriveerde zondag een boot met twintig migranten. Ook haalden medewerkers van de kustwacht bij Ceuta drie lichamen uit het water van vluchtelingen die waren verdronken…

/Tot dusver leken relatief weinig bootvluchtelingen Algerije als vertrekpunt te kiezen. Het relatief wetteloze buurland Libië leek aanmerkelijk populairder. Vele duizenden overwegend Afrikaanse migranten stapten daar op bootjes om de Middellandse Zee over te steken…

leesalles>>
telegraaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.