Vrouwen hebben de plicht zich te verzetten tegen de hoofddoek

door Blonde Mevrouw · 20 november 2017

Vandaag kwam het College voor de Rechten van de Mens met de uitspraak dat een hoofddoek voor vrouwelijke politieagenten zou moeten worden toegestaan.

Niet alleen is dat een uiterst dubieuze uitspraak van een op zich al redelijk dubieuze opinieclub, zeker gezien de jurisprudentie van het Europese Hof. Maar er valt ook zonder dat wel iets anders over de hoofddoek te zeggen. Zoals BlondeMevrouw doet in onderstaand stuk.

“O Profeet, zeg tot jouw echtgenotes en tot jouw dochters en tot de vrouwen van de gelovigen dat zij hun gewaden over zich heen laten hangen. Op die manier is het gemakkelijk om hen te herkennen en worden zij niet lastig gevallen.” – Soera An-Noer (Het Licht) vers 31 + Surat Al-Ahzab 33:59

De islamitische hoofddoek is niet slechts een kledingstuk met een al dan niet fleurig motiefje. Het is een duidelijk islamitisch symbool met een belangrijke boodschap, die niet alleen gericht is van moslima aan moslim, maar zijn weerslag heeft op alle vrouwen. Dus ook op niet-islamitische vrouwen…

leesverder>>
verenoflood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.