‘Mijn auto zit vol deuken, ik heb duizenden euro’s schade’

‘Mijn voorraam is aan barrels, het zijraam is helemaal weg, het achterraam is vernield en mijn auto zit vol deuken.’ Christina Oosting is een van de gedupeerden aan de Melkwegflat in Hoogezand.

Hennie Laning bij haar vernielde auto (Foto: Derk Bosscher/RTV Noord)Een verwarde statushouder, een asielzoeker met verblijfsvergunning, vernielde daar donderdagavond een tiental auto’s met een schep. Voor zijn medeflatbewoners is de maat nu vol.

Pshychische problemen

‘Het is een belachelijke situatie’, zegt buurman Peter Ganzeveld. ‘Er wordt veel geklaagd over deze bewoner, vooral vanwege geluidsoverlast. Hij is psychisch niet in orde en heeft hulp nodig. Maar er wordt niets aan gedaan’, zegt hij.

Ganzeveld vindt wel dat statushouders woonruimte moeten krijgen. ‘Maar ze moeten dan ook iets doen met geluiden van bewoners over de situatie. Als er klachten zijn, moet er worden ingegrepen.’

Bijeenkomst

Hilde van Ree, directeur van woningstichting Groninger Huis vindt de ontstane situatie ‘heel vervelend’. Dinsdagmiddag is er een bijeenkomst voor bewoners van de flat. De man zit momenteel vast. ‘Hij heeft een delict gepleegd, dus de politie heeft hem aangehouden.’

Van Ree zegt dat de man al wel in beeld was bij de woningstichting…

leesverder>>
rtvnoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.