Brabantse familie van verdachte bomaanslag Londen geschokt: ‘Hij doet geen vlieg kwaad’

DEN BOSCH – Een van de verdachten (21) van de aanslag op het metrostation in Londen heeft familie in Brabant. Dat meldt een Arabische televisieverslaggeefster die de ‘geschokte’ familie sprak.

Archiefbeeld: hulpdiensten zijn na de aanslag aan het werk bij metrostation Parsons Green. Inzet: Yahyah F.Journaliste Jenan Moussa sprak onder meer met de broer van Yahyah F., de 21-jarige jongen die zaterdagavond werd opgepakt. Bij de bomaanslag in het metrostation Parsons Green, een dag eerder, raakten 29 mensen gewond.

Ambitieus

De familie van de verdachte woont in een plaatsje in Noord-Brabant en komt oorspronkelijk uit Syrië. Journaliste Moussa sprak onder meer met Yahyahs’ broer, diens vrouw en schoonzus, schrijft ze op Twitter. Yahyah F.Allen zeggen ‘geschokt’  te zijn door zijn arrestatie. ,,Hij is ambitieus, houdt van Engeland en studeert journalistiek.”

De broer zou Yahyah donderdag of vrijdag nog hebben gesproken en gelooft in zijn onschuld. ,,Hij klonk normaal. Mijn broer is slechts een verdachte. Ik hoop dat hij snel van alle blaam gezuiverd wordt. Ik kan niet geloven dat hij iets met terrorisme te maken heeft.” Zijn schoonzus vult aan: ,,Hij doet nog geen vlieg kwaad.”…

leesverder>>
bd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.