Suu Kyi geeft nepnieuws de schuld van uit de hand gelopen Rohingya-crisis in Myanmar

Aung San Suu Kyi, politiek leider van Myanmar, heeft zich dan eindelijk uitgesproken over de crisis rond de Rohingya’s in het Aziatische land…

Aung San Suu Kyi, politiek leider van Myanmar./Suu Kyi legt in de verklaring de schuld van het produceren van een ‘grote ijsberg aan desinformatie‘ bij de Rohingya-‘terroristen’. Het nepnieuws zou bedoeld zijn ‘om problemen te veroorzaken tussen diverse landen met het doel om de belangen van de terroristen te bevorderen’. Volgens Suu Kyi gaat het om propaganda die het draagvlak voor de gewapende opstand vergroot.

De politiek leider van Myanmar zei ook tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een telefoongesprek dat via sociale media veel nepverhalen en -foto’s van vermeende gruwelijkheden worden verspreid. Ze wees er op dat de Turkse vicepremier Mehmet Simsek foto’s van Rohingya-slachtoffers had gepost die helemaal niet in Myanmar waren gemaakt, maar in andere conflicten in Atjeh en Rwanda. Simsek heeft de posts verwijderd…

leesverder>>
volkskrant\benvanraaij

Gerelateerd;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.