Kustwacht Libië vist 826 migranten op en zet ze terug af in Afrika

Voor de kust van Libië zijn meer dan 800 migranten opgevist en terug gebracht naar Libië. Dit door het het uitvoeren van twee afzonderlijke operaties ten noorden van de kustplaats Sabratha. Dat vertelt Ayoub Qassem, een woordvoerder van de Libische marine in een verklaring.

Libische kustwacht vist 826 migranten op en zet ze terug af in AfrikaDe migranten – waar kinderen bij zijn – komen uit allerlei Noord-Afrikaanse landen zoals Marokko, Tunesië en Algerije – waar er geen oorlog woedt – maar ook uit conflictlanden Syrië, Libië en Soedan. Qassem laat tevens weten dat het terugbrengen van de migranten naar veilige havens in Libië kadert in de vernieuwde strijd tegen mensensmokkel en illegale migratie.

De nieuwe asielcrisis

Sinds de start van de asielcrisis in 2015 staken honderdduizenden migranten – veelal jonge mannen – de Middellandse Zee over vanuit conflictgebieden in Syrië, Irak of Libië. Echter betreft het ook heel vaak migranten afkomstig van arme Zwart-Afrikaanse landen zoals Eritrea of Nigeria

leesverder>>
sceptr

Ja, die jongens zijn niet te kinderachtig bij de afhandeling…

  • Video shows Libyan coastguard whipping rescued migrants

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.