Het drama van allochtonen in de (linkse) politiek

Links en allochtonen hielden elkaar lange tijd zo stevig vast, dat beiden er benauwd van werden. Het ongelukkige huwelijk tussen allochtonen en links werd aanvankelijk als emancipatie aangeduid. Ik noem ze allochtonen, omdat het een maatschappelijke categorie is met soms een specifieke marktwaarde.

/
…Het werd een fiasco. Veel allochtone politici kwamen geregeld in opspraak. Velen sloten zich niet vanuit ideologische motieven aan bij de politieke partijen. De concurrentie tussen de politieke partijen om een allochtoon op hun lijst te hebben, was moordend…
/
…Het gaat echt niet meer om ongelukken of incidenten. Het is een systeemfout in linkse partijen als de PvdA, GroenLinks en D66. Politieke deelname van nieuwe Nederlanders moet geen onderdeel zijn van het emancipatiebeleid. Het is ook geen bijdrage aan het integratievraagstuk…

leesalles>>
elsevier\afshinellian

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.