CBS: Meer nareizigers uit Eritrea dan asieleisers, Update Syp Wynia

Het aantal nareizigers uit Eritrea is de afgelopen 5 kwartalen gegroeid en is in 2017 groter dan het aantal asielzoekers.

In het tweede kwartaal van 2017 arriveerden 685 nareizende gezinsleden en 365 asielzoekers. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
In totaal bereikten in het tweede kwartaal van 2017 bijna 8 duizend asielzoekers en nareizigers Nederland. De grootste groep was afkomstig uit Syrië, de een na grootste groep uit Eritrea.

Meer dan de helft van de Eritrese asielzoekers en nareizigers is minderjarig. In 2016 arriveerde een groot deel van deze minderjarige asielzoekers in Nederland zonder begeleiding van een volwassene…

leesverder>>
cbs

SypWynia\Elsevier;

Bijstand wordt steeds meer allochtonenuitkering

De werkloosheid in Nederland neemt snel af. Op het eerste gezicht is het dan ook heel merkwaardig, dat het aantal bijstandsontvangers blijft stijgen. Die stijging is echter geheel te wijten aan de instroom van werkloze asielzoekers, vooral uit Syrië en Eritrea.

Het aantal bijstandsontvangers nadert zodoende het recordaantal van een half miljoen. Vorig jaar steeg het aantal bijstandsontvangers al van 449.000 tot 467.000. Ook toen al was de stijging volledig te wijten aan de groei van het aantal niet-westerse allochtonen. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft die trend zich voortgezet. Het aantal bijstandontvangers groeide door naar 474.000. Er kwamen 17.000 Syriërs in de bijstand bij en er stroomden slechts 2000 uit…

leesverder>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.