Rutte tegen dubbel paspoort voor Nederlanders in Engeland

Nederlandse expats die de Britse nationaliteit aanvragen om na de Brexit in Groot-Brittannië te kunnen blijven, dreigen het Nederlanderschap te verliezen.

Nederlanders die na de Brexit in Groot-Brittannië willen blijven en daarvoor de Britse nationaliteit aanvragen, krijgen van het kabinet een waarschuwing: ze raken dan hun Nederlanderschap direct kwijt. Twee paspoorten aanhouden is niet de bedoeling; ze moeten kiezen.

Dat blijkt uit de reactie van demissionair premier Mark Rutte op een petitie die door 22.000 mensen is ondertekend. De ondertekenaars vragen het nieuwe kabinet om de huidige – strenge – regels voor dubbele nationaliteit te versoepelen. De petitie richt zich niet alleen op de brexit, maar onder de initiatiefnemers zijn een aantal Nederlanders die al jaren in Groot-Brittannië wonen, nu nog met hun Nederlandse paspoort.

Voor hen zijn onzekere tijden aangebroken. Een deel van hen overweegt om praktische redenen Brits te worden, maar schrikt van de gevolgen: automatisch raken ze dan hun Nederlanderschap kwijt. Er zijn slechts enkele uitzonderingen mogelijk…

leesverder>>
trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.