Marcouch is voorgedragen als burgemeester van Arnhem, wie is Ahmed Marcouch?

Dank aan Fubar

In 1979 komt de dan tienjarige Ahmed Marcouch (Beni-Boughafer, 2 mei 1969) naar Nederland, zijn moeder die overleden is toen hij 3 was, had 9 kinderen. In Nederland wordt hij herenigd met zijn vader die ook nog eens 5 kinderen uit zijn tweede huwelijk heeft.

Vanaf 1993 wordt Marcouch brigadier bij de Amsterdamse politie, in die periode doet hij de hbo lerarenopleiding maatschappijleer en krijgt bekendheid als woordvoerder en bestuurslid van de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken (UMMAO). In 2006 wordt hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart en in 2010 lid van de Tweede kamer. In 2005 vraagt Marcouch tevergeefs een subsidie aan van 150.000 euro om de Egyptische imam Yusuf al-Qaradawi naar Amsterdam te laten komen.

Qaradawi is de geestelijk leidsman van de moslimbroederschap. De moslimbroederschap wordt in veel landen gezien als een terreurorganisatie. Na de moord op de oprichter van de moslimbroederschap Hassan al-Banna in 1949, wordt Said Qutb de belangrijkste ideoloog tot die in 1966 geëxecuteerd wordt.

In een interview met Vrij Nederland journalist Thijs Broer zei Marcouch:

Marcouch loopt naar de boekenkast, en haalt een fraai vormgegeven band te voorschijn, goud op snee, fonkelend in het zonlicht. “Dit is het verzamelde werk van Said Qutb, de Egyptische geleerde die in de jaren zestig door Nasser is geëxecuteerd. Hij wordt door de AIVD bestempeld als de peetvader van de islamitische extremisten en de inspirator van de Takfir al Hizjra, navolgers die zeggen dat moslims zich moeten isoleren. Maar wat Qutb bedoelde, is dat hij de echte islam, de islam van sociale gelijkheid en gerechtigheid, niet meer in de samenleving herkende. Dat is in wezen een verlichte opvatting.’…

leesverder>>
fenixx.org\Fubar

Infiltratie

  • PVV protestactie tegen benoeming Marcouch in Arnhem
  • ‘Aanstaand burgemeester Ahmed Marcouch discrimineert’
  • PVV’ers niet geschikt voor justitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.