DENK Breda keert zich tegen partij, noemt gedrag partijtop ‘ondankbaar en onbeschoft’, Lokale afdelingen na Tweede Kamerverkiezingen genegeerd

DENK Breda doet volgend jaar niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in die gemeente. De afdeling van de partij hekelt het ondemocratische en weinig transparante handelen van de partijtop.

Onrust bij DENK: Bredase tak doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezingenNa de Tweede Kamerverkiezingen zijn de communicatielijnen met de achterban nagenoeg verbroken. Een inhoudelijke discussie over de koers van de partij ontbreekt, aldus DENK Breda.

In een brief aan partijvoorzitter Selçuk Öztürk, die in het bezit is van de Volkskrant, stelt de afdeling onder deze omstandigheden niet voor DENK de gemeenteraad in te willen. De afdeling noemt het gedrag van de partijtop ,onprofessioneel, ondankbaar en vooral heel erg onbeschoft’….

readmore>>
tpo


Volgens de Limburger;

PVV
Ali Tsouli, een van de oprichters DENK Breda, overweegt de partij de rug toe te keren. Hij staat nog steeds volledig achter de standpunten van DENK laat hij weten, maar de manier waarop die partij gerund wordt, dat is een ander verhaal. Tsouli vreest voor Wildersachtige praktijken. “Natuurlijk. DENK heeft in tegenstelling tot de PVV wél leden. Maar wat is het verschil als hun stem niet telt?”, vraagt hij zich in de Volkskrant af.

Het probleem ontstond volgens de nummer tien op de lijst na de Tweede Kamerverkiezingen van dik drie maanden geleden. En hij is niet de enige met twijfels volgens de krant. Er is intern vooral kritiek op Roermondenaar Selçuk Öztürk. “Ik heb Selçuk te lang de hand boven het hoofd gehouden“, meent Tsouli achteraf.

Öztürk
Pogingen om de partij een interim-bestuur te geven liepen ook op niets uit. “Toen ik Selçuk aansprak op de pijnpunten, antwoordde hij: ‘Zo praat je niet met je leider.‘ Hij ontkende dat er kritiek was bij de achterban. Ik was bezig de stoelpoten onder hem weg te zagen.

Hij zei: ‘Ik blijf partijvoorzitter. Niemand krijgt mij hier weg.”

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.