EU wil 50.000 vluchtelingen opnemen: vergoeding 10.000 euro per migrant

Om de aanhoudende stroom vluchtelingen het hoofd te bieden, heeft de Europese Unie een nieuw plan bedacht. De komende twee jaar wil zij 50.000 vluchtelingen opnemen uit Afrika en Midden-Oosten. Voor elke opgenomen vluchteling krijgen lidstaten een vergoeding van 10.000 euro. Deze plannen worden vandaag gepresenteerd.

De landen zijn niet verplicht om mee te doen, maar het is wel een dringende oproep. Europa kan zijn grenzen niet sluiten, volgens de Europese Commissie. Ze schat dat er wereldwijd 1,2 miljoen ontheemden een nieuwe thuis zoeken.

De commissie geeft de lidstaten tot eind oktober de tijd om plaatsen beschikbaar te stellen. Als het aan haar ligt, neemt de EU vluchtelingen op die nu vastzitten in Libië, Egypte, Ethiopië, Niger, Tsjaad en Sudan. Ook Syriërs die in opvangcentra verblijven in Turkije, Jordanië en Libanon…

leesverder>>
ad

Gerelateerd; hln>> demorgen>> trouw>> europa-nu>> volkskrant>> tpo>> neweurope>> elsevier>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.