Conservatieve kritiek op stuurloze westerse cultuur

De westerse cultuur verkeert in een diepe crisis. Er is sprake van innerlijke leegte, manipulatie door een van het volk vervreemde elite, oprukkende islam, massale immigratie, een doorgeslagen seksuele revolutie en agressief neoliberalisme die traditionele gemeenschappen om zeep helpen.

Het zijn ontwikkelingen die de westerse cultuur van binnenuit uithollen, zo wordt duidelijk uit uitgaven van De Blauwe Tijger, een spraakmakende stem in de uitgeverswereld.

Met een overvloed aan literatuur belichten uitgever-filosoof Tom Zwitser en publicist en essayist Wim van Rooy ontwikkelingen in de westerse cultuur op het gebied van politiek, cultuur, media en samenleving…

/Zwitser spreekt van „permafrost” als een proces van afkoeling of bevriezing van de beschaving. Het is een koude oorlog die het warme en sociale menselijke klimaat vernietigt, individuen schept uit families en gemeenschappen, en het natuurlijke sociale weefsel permanent onder druk zet. Culturele permafrost, „de koelmotor van onze cultuur”, schept ten diepste eenzame en vervreemde individuen….

/Islam De Blauwe Tijger moet weinig hebben van de islam. Uit ”Waarover men niet spreekt” van Wim van Rooy blijkt hoe enorm het gevaar van de islam is. Als in een mantra wordt herhaald dat de islam per definitie gewelddadig is. „De Koran is met zijn politieke geweld eeuwig en universeel bedoeld, terwijl het politieke geweld in de Bijbel toegesneden was op een bepaalde (afgesloten) historische ruimte en tijd.” Het Westen kenmerkt zich echter door islamofobie. Bij radicale aanslagen wordt steevast de islamitische achtergrond verzwegen. Voortdurend worden migratie en islam onder het mom van interculturalisme gezien als verrijking van de westerse cultuur, hoewel Europa hierdoor steeds meer economisch en cultureel vastloopt, zo staaft Van Rooy in honderden bladzijden…

leesalles>>
rd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.