Amsterdam Police See No Terrorism in Car-pedestrian Incident (Upd 13june No Camera pics?)

Amsterdam police said there was “no indication whatsoever” of terrorist involvement in an incident Saturday in which eight pedestrians were struck and injured by a car.

This image taken from video shows a security officer standing outside Amsterdam Central Station in Amsterdam, June 10, 2017. A car struck pedestrians around Amsterdam's main train station on Saturday, injuring eight people.This image taken from video shows a security officer standing outside Amsterdam Central Station in Amsterdam, June 10, 2017. A car struck pedestrians around Amsterdam’s main train station on Saturday, injuring eight people.

The car was parked illegally near Amsterdam Central Station, the city’s main rail terminal, police said. When officers approached the driver, the car lurched forward into a retaining wall, striking several pedestrians.

The police later tweeted, after speaking with the driver, that the incident appeared to have been unintentional. They said the driver had apparently been ill, but he was arrested.

Six of the injured people were hospitalized, a police spokeswoman said, adding that two were in serious condition…

readmore>>
voanews

But, checking other (dutch) sources, it’s obvious that the Amsterdam police are hiding the truth and cover up what really happened. Again, political correct talking to keep citizens sleeping is victorious here and the main stream media goes along with it, except for at5, a local Amsterdam tv broadcasting. Hopefully you can read my mothertongue language…

Man die op mensen inreed is 45-jarige Amsterdammer: Nog vier slachtoffers in ziekenhuis

Afbeeldingsresultaat voor amsterdam auto centraal stationDe man die gisteren zeven voetgangers schepte op het Stationsplein voor CS is een 45-jarige Amsterdammer. Getuigen zagen de man vlak vóór het incident al met hoge snelheid over een trambaan rijden.

Het incident gebeurde rond 21.00 uur. Omstanders vrezen in eerste instantie, met recente aanslagen in onder meer Londen, Stockholm en Berlijn in het achterhoofd, dat ook in dit geval sprake is van een aanslag. De politie is snel en met veel mankracht ter plaatse en de man wordt, als hij met zijn auto tegen een muur tot stilstand is gekomen, aangehouden.

Ruim een uur later laat de politie via een bericht op Twitter weten dat het er niet op lijkt dat er opzet in het spel is. ‘Het gaat mogelijk om een onwelwording. Uiteraard doen we verder onderzoek om een en ander uit te sluiten’, Twittert de politie.

Afbeeldingsresultaat voor amsterdam auto centraal stationLater volgt er een officiële verklaring van de politie waarin ondermeer staat; Toen de bestuurder wegreed deed hij dat heel rustig en stapvoets. Op enig moment hoorden de politiemensen dat het toerental van de auto heel erg hoog werd en de auto met een behoorlijke snelheid vanaf de trambaan het voetgangersgedeelte opreed. Hierbij heeft hij meerdere voetgangers aangereden en kwam hij vrij snel tot stilstand tegen een betonnen rand van de Metrotoegang.

Ooggetuigen vertelden at5 het volgende;

‘Opzettelijk gevlucht’
Een getuige, die op het moment van het incident overstapte op tram 26, is verbaasd over de lezing van de politie dat de man onwel werd. ‘Ik zag de auto staan op de tramrails en dacht nog “goh, als er een aanslag komt, dan is dit het.” De bestuurder werd aangesproken door twee agenten. Ik heb er even naar gekeken en liep toen door. Ik was zo’n honderd meter verder toen de wagen er dus vandoor scheurde. In mijn beleving is de man opzettelijk gevlucht is voor de politie. Maar dat hoor je niet terug.’

De auto volgde de tramrails richting het Damrak en knalde uiteindelijk tegen een muur bij de ingang van de metro. ‘Hij volgde de bocht en volgens mij is hij gewoon door de snelheid uit de bocht gevlogen’, vervolgt de getuige. ‘Misschien probeerde hij juist mensen te ontwijken en is hij dus aan zijn stuur gaan trekken.’

Een tweede getuige liep op het moment van het incident met een vriend richting het Stationsplein. ‘Ik was aan de Westzijde van CS en liep net de fietstunnel uit richting tram 5’, stelt de man. ‘Ik liep te praten met een vriend toen hij mijn naam schreeuwde. “Rennen, rennen” zei hij. Ik keek naar rechts en zag een zwarte Peugeot met hoge snelheid op me af komen.’

De twee mannen springen opzij en zien hoe de auto moet stoppen omdat er trams in de weg stonden. ‘Twee agenten gingen toen naar de man toe om om z’n rijbewijs te vragen. Eén van de agenten seinde naar collega’s dat ze erbij moesten komen. De andere agent gaf het rijbewijs terug aan de man en leek te gebaren van “rij maar door.”‘

Volgens de getuige, die naar eigen zeggen op vijf a tien meter van de auto stond, maakte de bestuurder ‘een geïrriteerde indruk’. ‘Hij griste het rijbewijs min of meer uit de hand van de agent. Vervolgens startte hij, met een telefoon in zijn hand, de auto en reed hij vol gas de menigte in. We zagen mensen letterlijk door de lucht vliegen.’

2 mensen van 4 die nog steeds in het ziekenhuis liggen zijn geopereerd, de ander 2 worden bewust in coma gehouden. De neergemaaide groep mensen betreft volgens de politie voornamelijk toeristen. Diverse bronnen melden dat zich 3 Israëliërs onder deze mensen bevonden maar vooralsnog is dit onbevestigd.

LeesAllesViaAT5 hier. of via DDS hier waarin onder andere het volgende interessante gegeven;

>De politie noemt de aanrijding van meerdere personen bij Amsterdam Centraal Station van gisteravond nog altijd een terreuraanval, maar een nieuw feit werpt een ander licht op de zaak.

De Amsterdamse politie was er zeker van dat het ging om een chauffeur die onwel was geworden, toen gisteravond laat meerdere mensen werden aangereden in de buurt van het Centrale Station. De man is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht, evenals zijn acht slachtoffers van wie er twee zwaargewond zijn. De politie heeft het getroffen gebied onderzocht en weer vrijgegeven, en dat is wat betreft de Nederlandse autoriteiten het einde van de zaak.

Of toch niet? Het Israëlische nieuwsmedium Ynet rapporteert nu dat drie van de acht gewonden in Amsterdam van Israëlische komaf zijn:

“Three Israelis were among those injured in a vehicular attack carried out near Amsterdam’s central bus station Saturday.”…

leesverder>>
DDS

HOE DAN OOK, dit zaakje stinkt enorm, ook omdat politie geen naam wil vrijgeven, dat doen ze alleen wanneer het om een kaaskop gaat hè. Gelooft u mij wanneer Zeepertje zegt dat het hier wederom om een actie van JIHAD gaat.

  • Auto rijdt voetgangers aan bij in Amsterdam
  • CAR SLAMS INTO CAR OUTSIDE AMSTERDAM CENTRAL TRAIN STATION

Update 13juni; Volgens politie is een en ander gebeurd buiten het zichtsveld van bestaande camera’s… Vreemd wanneer u de navolgende beelden bekijkt. Het is één grote leugen die ons verteld wordt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.