Zwitserland: Achterdocht islamitische conferentie ‘Verlangen naar Vrede’ in mei

Een gepland evenement begin mei door Zwitserse islamisten, baart de Zwitserse autoriteiten zorgen betreffende veiligheid.

Het evenement genaamd “Islam Salam: Longing for Peace 2017“, verwacht dat er bijna 1000 mensen naar het World Trade Center in Zürich komen.

Gepland door de Islamitische Centrale Raad van Zwitserland (IZRS) voor 6 en 7 mei, zijn er voedselkraampjes, filmvertoningen en een kinderdagverblijf en bazaar. Tickets variëren van CHF20 tot CHF100.

Ook op de agenda staan ​​speeches, muziek en poëzie. Onder degenen die door de ICCS worden gepromoot zijn de Britse zangeres Khalid Siddiq, de Albanese zanger Adem Ramadani, Maleisische dichter Fynn Jamal, Amerikaanse komiek Aman Ali, Koeweitse professor Muhammad al-Awadhi en ICCS President Nicolas Blancho.

Verschillende standpunten

Sommige sprekers worden beschouwd als radicalen volgens de Zwitserse nieuwsberichten. Als gevolg hiervan hebben de autoriteiten contact opgenomen met de Zwitserse Federale Inlichtingendienst (FIS) en het Federaal Bureau van Politie (fedpol) om te vragen of Zwitserland zou overwegen sommige mensen te verhinderen het land binnen te komen om de bijeenkomst bij te wonen.

Organisatoren beschrijven echter de bijeenkomst als een vredesbevorderende reactie op de “onmenselijke verschijning en handelingen van de zogenaamde islamitische staat” groep, die extreme brutaliteit heeft gebruikt om zich in Syrië en Irak te

Mitglieder der Vereinigung Islamische Jugend Schweiz (VIJS) und des Islamischen Zentralrats der Schweiz (IZRS) geben ihre Meinung gegen den Terror in Berlin und den Anschlag auf eine Zuercher Moschee kund, aufgenommen am Samstag 24. Dezember 2016 auf dem Helvetiaplatz in Zuerich. Rund vierzig Personen haben “gegen Terror und Islamophobie” demonstriert. (KEYSTONE/Ennio Leanza)

vestigen en verantwoordelijkheid te claimen voor recente terreuraanvallen met het doel om een ​​wereldwijd islamitisch kalifaat te bouwen.

Om de opvattingen van de islam van ‘gruwelen, terreur en oorlog’ te helpen terugdraaien, roepen de organisatoren de aanwezigen op om te beginnen met zichzelf te veranderen. “En het moet de manier en bedoelingen weerspiegelen van hoe we leren samenwerken in plaats van tegen elkaar te werken,” zegt hun website.

Gebouweigenaar blokkeert islamistische conferentie

De eigenaar van het World Trade Center Zürich zal de Islamitische Centrale Raad van Zwitserland niet toestaan om een ​​conferentie binnen haar muren te houden.

De eigenaar van het gebouw, pensioenfonds BVK, zei op maandag dat de beslissing volgde uit een gedetailleerde analyse van de situatie, meldde de Zwitserse krant Blick. Maar de islamitische raad heeft een alternatief plan voor de conferentie en een demonstratie.

“We hebben een plan B,” zegt de woordvoerder van de raad, Qaasim Illi.

De raad heeft een contract verkregen om de vergaderzalen te huren door middel van een tussenpersoon, een event management bedrijf dat hen rechtstreeks van BVK huurt. De raad zou zich kunnen beroepen op wettelijke maatregelen om BVK te dwingen om het contract te honoreren.

‘Verlangen naar vrede’

Zwitserse autoriteiten zeggen dat ze veiligheidszorgen hebben over de conferentie die voor 6-7 mei is gepland. Het hoofd van de veiligheidsafdeling van Zürich, Mario Fehr, zei dat hij de demonstratie zou controleren.

Advocaat-generaal Michael Lauber zei vorig jaar dat hij een onderzoek had geopend naar de president van de raad, Nicolas Blancho, en Qaasim Illi. De aanklager zei dat hij wilde bepalen of hun activiteiten werden beschermd door de vrijheid van meningsuiting of bijdroegen aan propaganda voor een terroristische groep hetgeen illegaal is.

De bijeenkomst, genaamd “Islam Salam: Longing for Peace 2017”, zou naar verwachting bijna 1.000 mensen naar het World Trade Center in Zürich trekken. Organisatoren beschrijven het als een vredesbevorderende reactie op de ‘onmenselijke verschijning en acties van de zogenaamde islamitische staat’.

Source:swissinfo
Part1
Part2

Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s