“Ik moest 50 vrouwen per dag met de zweep slaan omdat ze geen sokken of sluier droegen”

“Voor overspel werd je doodgestenigd. Als je iets stal, werd je hand afgesneden. En als je geen sluier droeg, kreeg je zweepslagen.”

Aan het woord is Miyasa Hodor, een vrouw die twee jaar lang in de klauwen van IS zat. De terreurbeweging stelde háár in Mosoel aan om overtreders een lesje te leren. Als ze weigerde, kreeg ze zelf zweepslagen.

“Ik werd niet opgeleid”, klinkt het voor de camera van Sky News. “Ik moest vrouwen straffen die geen handschoenen, sokken of sluier droegen. Ik moest zo’n vijftig mensen per dag zweepslagen geven. De eerste keer zeiden ze dat ik het moést doen. Ik antwoordde dat ik dat niet kon.”Maar een keuze had Miyasa niet.
Het beeld van haar eerste slachtoffer staat nog steeds op haar netvlies gebrand. “Ik stond recht en ik heb die dame met de zweep geslagen. Bij elke klap schreeuwde ze het uit. Ik trok mijn hand terug. Toen kwamen ze achter mij staan en zeiden ze: ‘Als je niet verder doet, zullen we jou zweepslagen geven’. Ik heb veel vrouwen geslagen. Ik kon de tel niet meer bijhouden.”
Levend verbrand
Volgens Iraqi News hebben IS-militanten recent ook drie vrouwen levend verbrand. Ze weigerden naar verluidt het bevel van hogerhand uit te voeren om hun buren te doden..readmore>>
hln
Also published on Fenixx.org

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.