Na Ahmet Koç wil ook Abou Jahjah pro-migratiepartij oprichten

Dyab Abou Jahjah wil in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen met een pro-migratiepartij, net zoals de voormalige sp.a-mandataris Ahmet Koç, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Abou Jahjah wil zich in de eerste plaats focussen op Brussel.

Dyab Abou Jahjah wil in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen met een pro-migratiepartij, net zoals de voormalige sp.a-mandataris Ahmet Koç, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws. Beiden spiegelen zich aan het succes van DENK, dat in Nederland drie zetels binnenhaalde bij de verkiezingen. Abou Jahjah wil zich in de eerste plaats focussen op Brussel.

De voormalige sp.a’er Ahmet Koç kondigde zaterdag in De Morgen aan een pro-migratiepartij te willen starten met het oog op de verkiezingen in 2018. Ook Abou Jahjah, voorman van Movement X, zegt nu plannen in die richting te hebben. Beiden zijn ze geïnspireerd door DENK, een pro-migratiepartij die in Nederland voor de eerste keer deelnam aan de verkiezingen en meteen drie zetels wegkaapte.

In een opiniestuk op Knack.be zei Abou Jahjah gisteren nog dat een partij als DENK bij ons niet zoveel succes zou hebben. Op landelijk niveau is vooral het halen van de kiesdrempel van 5 procent een zware opgave – DENK haalde amper 2 procent, maar in Nederland is er dan weer geen kiesdrempel. Daarom wil Abou Jahjah…

verderlezen>>
knack
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s