Beschouwing NPO Journaal vrijdag 10-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van vrijdag 10 maart met nog 5 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

Er was dit keer echt weinig te melden voor de NPOlicor buiten de Turkije kwestie. Het eerste item is hier dan ook aan gewijd. die Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu komt dan morgen naar alle waarschijnlijkheid toch. Het kabinet rest naar eigen zeggen, niets anders dan geen medewerking te verlenen. Dat wil dan zeggen; géén ontvangst, géén beveiliging en géén escorte. Nou, dat zijn pas maatregelen zeg. De burgemeester van Rotterdam mag de kastanjes uit het vuur halen… Laat die nu zelf ook islamiet zijn, die Aboulaadklep Aboutaleb. De N(O)SB verwacht een heftige reactie van de politici wanneer dat heerschap komt. Apart wordt dan weer even vermeld dat Geert Wilders hieromtrent zeker van zich zal laten horen bijvoorbeeld in het komende debat met Rutte. Bedoeld als bashing maar uiteindelijk blijkt maar weer dat er op dit moment maar één persoon met zijn fractie uit de Tweede Kamer rechtlijnig in staat en ballen toont. Ook eerder deze week door pal voor de Turkse ambassade te demonstreren met een spandoek met tekst die niets te wensen overliet.

Voortbordurend op Geert Wilders is er veel aandacht van de internationale pers voor de Nederlandse verkiezingen. Het is natuurlijk begrijpelijk omdat met name dat Brusselse EU geteisem met een samengeknepen bilnaad de uitslag tegemoet ziet. Een of andere politieke socioloog verschijnt in beeld en verteld de kijker dat hij telkens aan de internationale pers moet uitleggen dat de kans klein is dat Geert Wilders gaat regeren omdat de andere partijen niet met hem willen samenwerken. Juist, noem het dan ook gewoon een cordon sanitaire lul. Gewoon misselijk wordt Zeepertje ervan, al die politiek correcte prietpraat. Er is, internationaal gezien, vooral aandacht voor Geert Wilders wordt er toch nog steeds met een soort van quasi-verbazing gezegd. Elke dombo snapt toch wel dat dit de één van de weinige authentieke personen is uit de Tweede kamer, buiten de rest van z’n fractie. De rest, op een enkeling na, zijn allemaal grijze muizen, totaal kleurloos. Eerder deze week werd zelfs gesteld dat in het buitenland Wilders bekend is terwijl men over de grens Rutte vaak niet kent…

Alle overige items waren volledig opvulmiddel en zelfs het NPOlicor propagandistische campagneblog viel dit keer geen eer aan te behalen; Sylvana Simons heeft haar excuses aangeboden over de ontkenning van de Armeense genocide, althans, ze had er geen mening over ten tijde van haar DENK periode. Natuurlijk liet ze zich toen door die jihadisten de mond snoeren. Zo iemand is dus ook al niet te vertrouwen op voorhand. Ach, dat Artikel1 sterft toch een stille dood. Dan is daar kereltje Peggold die wel heel flauwtjes Geert Wilders imiteert door het “onafhankelijke” journaal aan te kondigen. Leuk hoor, echte D666 humor. Spellen (onafhakelijk) kunnen ze trouwens ook niet bij de N(O)SB. Als laatste item is daar de nazi van Agt die géén CDA gaat stemmen omdat die partij te pro Israël is. Ze hebben eerder tegen een motie gestemd die daarmee verband hield.

Al met al een journaal vol blabla. Van de werkelijk oninteressante bagger die onderaan staat was er bij het laatste puntje zo’n TLN mannetje die wel heel erg de gutmensch uithing. De lange vrachtauto’s is goed voor mankracht want er is maar één chauffeur nodig, het scheelt brandstof maar het belangrijkste is toch wel het milieu want het geeft een verminderde CO2 uitstoot. Schei toch uit man, het draait alleen maar om één ding en dat is centen… met je schijnheilige tronie.

Onderaan staan wederom de categorie 7 blablabla_WatEenGelul items. Deze overige onderwerpen van deze categorie 7 opvul-itempjes, zijn mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

Fijn om Marco “weer” te zien…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.