Beschouwing NPO Journaal maandag 27-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van maandag 27 februari met nog 16 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb27

De NPOlicor weet van het eerste item over president Donald Trump toch weer een negatieve ondertoon bij de kijker in den bakkes te strooien door vooral de financiering in twijfel te trekken van de financiële injectie die hij wil geven aan defensie en veiligheidsdiensten waaronder grensbewaking en politie. Een enorm bedrag, zelfs voor de Amerikaanse overheid, aldus NPOlicor bij monde van Jeroen Overbeek. De departementen ontwikkelingssamenwerking en milieu valt niet veel te halen volgens de verslaggever ter plaatse. De healthcare en sociale zekerheid zou Donald Trump voorlopig afblijven en dan wil hij ook nog de belasting verlagen zo zegt de NPOlicor verslaggever en braakt nog even; “dat veel economen zich afvragen hoe dit alles met elkaar te rijmen”… Waar bemoeit die NPOlicor zich eigenlijk mee op zo’n manier, moeten zij het soms financieren? Kijk eens beste kijkers hoe onverantwoord… poeh

stelling-rtl-debatWe schakelen over naar de politiek waar Rutte vandaag ineens iets heeft met het platteland… De participanten aan het RTL debat hekelen Rutte aangaande zijn afwezigheid bij het debat. Termen als geen verantwoording afleggen, laf, van de zotte en het debat aan horen te gaan worden door zijn rivalen geuit die wel aan het debat deelnemen. Er volgt een korte terugblik op het debat met wat stellingen. Sybrand Buma is de meest rechtse in het gezelschap en gaat op de stelling over de islam redelijk “tekeer” afgezet tegen de overige meest links georiënteerde lijsttrekkers. Jammer alleen dat hij het weer heeft over de “radicale” islam door te stellen; “De Nederlandse identiteit wordt bedreigd door de radicale islam”. De beste man heeft zich nog steeds niet ingelezen op dit onderwerp en wat mij betreft blijft het dan ook ChristenenDienenAllah in zijn geval. Er is maar één islam Buma… En dan die opponent Klaver, die is helemaal losgezongen van elke realiteit.

En dan hebben we daar Asscher die ineens een keihard nee zegt tegen nog meer immigranten terwijl hij en die voorganger Samson in hoofdzaak voor deze influx tot nu toe hebben gezorgd. Het is al net zo’n Pinokkio als die Rutte. Dan komt Pechtold, in conclaaf met Emile Roemer over de file en de auto. Ik ben wars van d666 maar kosten naar verbruik in plaats van bezit lijkt mij al 20 jaar ontzettende logica…

Zonder Wilders en Rutte waren er weinig harde confrontaties. De aanwezigen zochten de verbinding door overeenkomsten. Ook wilden sommige aanwezige partijleiders zich graag profileren als toekomstig premier. Klaver die ziet zijn voorkeurscoalitie hier voor zich maar Buma is het daar zeker niet mee eens.

Dan wordt de N(O)SB Campagneblog weer even gepromoot met het gif voor de kijker. Er wordt zomaar weer “iets” uitgepikt; Halbe Zijlstra heeft het op dit blog over een totale “Fuck up” aangaande het dieptepunt van de bonnetjesaffaire wanneer hij terugkijkt op de afgelopen vier politieke campagneblog-nos-hb-bonnetjes-fuckupjaren. Vier VVDers moesten het toneel verlaten vanwege dat gedraai en gelieg. Het volgende item van het blog gaat over Geert Wilders die heeft afgezegd voor de Nieuwsuur verkiezingsserie omdat hem het volgens een woordvoerder niet leuk lijkt. Jammer voor Nieuwsuur natuurlijk dat ze niet kunnen zuigen en trollen op de welbekende NPOlicor manier…

RTL biedt excuses aan voor het spotje van de VVD dat direct achter de CDA clip gemonteerd werd pal na het verkiezingsdebat. En zij willen mij als kijker wijs maken dat hier sprake is van een niet vooropgezette handeling waar niemand van wist? Echt per ongeluk, natuurlijk.

De overige items van de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes, staan voor u onderaan opgesomd, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En Marco gaat de weergoden verzoeken…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.